|

Seful Biroului de Investigatii Criminale, dator-vândut pe 14 ani la unul din capii mafiei cu carduri clonate din Bârlad (FACSIMIL)

INCREDIBIL Un comisar sef din cadrul Politiei Municipale Bârlad se aflã într-o situatie care nu-i face cinste, conform site-lui, Bdbnews.ro. În declaratia sa de avere din 2015, figureazã pe lângã alte douã împrumuturi bancare si un împrumut de la o persoanã fizicã, în valoare de 25.000 de euro. Politistul este nimeni altul decât comisarul-sef Cãtãlin Bejinariu, iar persoana fizicã este Marius (Bebe) Cordas, cunoscut pentru implicarea în dosarul anchetat de FBI, suspectat alãturi de alti bârlãdeni pentru fraudarea cu carduri clonate a unor bãnci din Oman si Statele Unite. Procesul celor implicati în clonarea de carduri si fraudarea cu peste 42 de milioane de dolari a unor bãnci din America si Oman se judecã în SUA, deoarece instrumentele de platã folosite pentru fraudarea bãncilor au fost folosite pe teritoriul altei tãri (Italia, Japonia) si nu pe teritoriul României, nefiind încã solutionat de judecãtorii americani.

În declaratia de avere a comisarului-sef Cãtãlin Bejinariu, publicatã de Inspectoratul General al Politiei Române (IGPR) în luna iunie 2015 si care este publicã, acesta figureazã cu trei împrumuturi, douã fiind de la institutii de credit, si anume: 97.924 RON – pe perioada 2007-2045, de la Raiffeisen Bank S.A. si 30.000 RON – pe perioada 2013-2015, de la C.A.R. Sub cele douã institutii de credit mai apare si un împrumut de la o persoanã fizicã: suma de 25.000 de euro / pe perioada 2014-2028 / de la Cordas Marius, nimeni altul decât Bebe Cordas, cunoscut deja de bârlãdeni. Data depunerii declaratiei de avere a comisarului-sef Bejinariu apare ca fiind 11 iunie 2015, aproximativ la douã luni de zile dupã scandalul în care procurorii DIICOT împreunã cu procurori din Italia si cu cei din FBI au descins la Bârlad, la suspectii de infractiuni informatice. Vã reamintim cã, în aprilie 2015, la adresele mai multor suspecti, printre care si la Marius (Bebe) Cordas, cel bãnuit de anchetatori cã ar fi fost printre capii operatiunii prin care bãnci din SUA si Oman ar fi fost prejudiciate cu peste 42 milioane de dolari americani, si-au fãcut aparitia oamenii legii. Gruparea, formatã din 13 membri, dintre care nouã din Bârlad, a reusit sã cloneze cardurile bãncilor respective si scotea banii cash direct din bancomate. Membrii retelei se deplasau chiar si în alte tãri, precum Italia si Japonia, de unde scoteau bani în numerar sperând astfel cã vor fi imposibil de indentificat.

Dosarul a fost preluat de FBI?

Dupã ce am mediatizat intens la acea vreme faptul cã la Bârlad a ajuns o comisie rogatorie internationalã formatã din procurori, politisti si agenti FBI, niciun suspect de atunci nu mai are vreo mãsurã restrictivã dupã doi ani de zile. Dacã în aprilie-mai 2015 o parte din suspecti au primit mandate de arestare si control judiciar, astãzi mãsurile nu se mai regãsesc în cauzã. Mai mult decât atât, pe rolul niciunei instante de judecatã din România nu existã un proces care sã aibã obiectul cauzei, o parte din infractiuni fiind stabilite pe teritoriul tãrii noastre. Surse din rândul anchetatorilor ne-au spus cã din cauzã cã nu s-au folosit instrumente de platã de pe teritoriul României, nicio bancã din tara noastrã nefiind prejudiciatã, banii fiind sustrasi cu carduri clonate din bãncile din America si Oman, dosarul a fost preluat de FBI, judecarea lui având loc în SUA. C-o fi asa, cã nu o fi, nu poate nimeni încã sã ne confirme, dar cert este cun lucru: cu toatã amploarea datã atunci acestei fraude electronice imense, pânã acum cei suspecti nu au nicio apãsare! Sunt liberi, au bani gârlã si pot cumpãra proprietãti, masini scumpe si avocati care sã impunã jurnalistilor dreptul la imagine a acestor infractori!!

O fi ilegal sau imoral sã te împrumuti de la infractori?

Bebe Cordas nu este doar suspect în cazul rãsunãtor al retelei de infractori care clona mii de carduri si care a dat o gaurã serioasã unor bãnci din SUA si Oman. În 2013, Marius Ioan Cordas si fratele sãu au fost prinsi de DIICOT în orasul Galati în timp ce retrãgeau sume în numerar de la bancomate folosind carduri clonate. Marius Ioan Cordas (fost Crãsuleac) povestea atunci procurorilor cã plãtise 100 de milioane lei vechi pe 71 de carduri falsificate. Tribunalul Galati i-a condamnat atunci pe cei doi frati la câte 3 ani de închisoare cu suspendare, iar sumele cu care au fost prinsi asupra lor în momentul retinerii (4.950 euro si 20.000 lei) le-au fost restituite prin ordin judecãtoresc. Legãtura comisarului-sef Cãtãlin Bejinariu cu Bebe Cordas este de notorietate, încã din 2015 iesind la ivealã asocierea sotiei comisarului-sef Bejinariu cu Bebe Cordas, la preluarea Strandului din Bârlad. Iar acum, poate aflãm si noi cu aceastã ocazie, dacã împrumutul pe 14 ani al comisarului Bejinariu, de 25 000 de euro, este legal… sau imoral. Opinia sefilor sãi directi de la IPJ Vaslui care ar fi? Cã a bârlãdenilor o cam stim! Legãturile politistilor bârlãdeni cu lumea interlopã sunt deja arhicunoscute. (Material realizat împreunã cu Dan NECHITA- Bârlad)

CITITI SI: http://www.vremeanoua.ro/fbi-ul-a-venit-la-barlad-dupa-hotii-lui-bebe

CITITI SI: http://www.vremeanoua.ro/banii-lui-bebe-ajungeau-la-sotia-sefului-de-la-investigatii-criminale-catalin-bejinariu

CITITI SI: http://www.vremeanoua.ro/temutii-hoti-din-barlad-cumparau-cu-banii-furati-aur-tablouri-si-ceasuri