|

Seful Politiei Rutiere Vaslui, cercetat de DNA pentru comert cu masini

ACUZATII…Incredibil! Comisarul Sergiu Anton, sef al Serviciului Politie Rutierã Vaslui, este urmãrit penal de Directia Nationalã de Anticoruptie (DNA), pentru afaceri incompatibile cu functia. Se pare cã acesta o ajuta pe fosta sotie, care împreunã cu o prietenã a organizat un târg de masini, sã vândã mai multe autovehicule. Comisarul a fost interceptat timp de un an de zile. Cu toatea acestea, martorii chemati la audieri în acest dosar, nu au confirmat cã seful Serviciului Politie Rutierã Vaslui s-ar fi implicat în vânzarea masinilor.

Potrivit purtãtorului de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui, comisarul Sergiu Anton nu mai ocupã functia de sef al Serviciului Rutier. “Acesta este pus la dispozitia comandantului, pentru cã împotriva sa s-a început urmãrirea penalã de cãtre DNA Iasi, având statut de inculpat. Statutul politistului prevede ca în astfel de situatii, pânã la finalizarea cercetãrilor, sã fie pus la dispozitia comandantului”. În locul comisarului Sergiu Anton a fost numit comisarul George Sava, seful Biroului Politiei Rutiere Bârlad.

Mãrturia fostei sotii a comisarului Sergiu Anton

Fosta sotie a comisarului Sergiu Anton sustine cã acesta este nevinovat si cã toate tranzactiile care s-au fãcut au fost de fapt între membrii familiei. „Este vorba despre acte de comert, dar toate masinile care au fãcut obiectul cercetãrii, de fapt le-am schimbat noi, în familie. Au fost chemati martori, inclusiv artisti din Moldova cu care am avut discutii telefonice, dar care nu aveau nicio legãturã cu dosarul. Eu sper sã îl scoatã de sub urmãrire penalã, pentru cã este nevinovat. Martorii au declarat cã nu s-a fãcut comert cu masini si nu are nicio implicare Sergiu Anton. Un an a durat interceptarea , nu sunt probe concludente, sperãm cã nu va fi trimis în judecatã. Suntem divortati de un an, dar am rãmas într-o relatie de prietenie, îsi iubeste foarte mult copiii”, a declarat pentru Vremea Nouã, Lia, fosta sotie a comisarului Anton, care conduce o televiziune în Iasi. Aceasta a precizat cã Sergiu Anton este scârbit de tot ceea ce se întâmplã, cã intentioneazã sã se mute din judet si chiar ar dori sã se suspende din activitate, pânã când instanta va da o decizie în acest caz.

Comisarul Sergiu Anton a venit la Vaslui de la Politia Iasi

Transferat în 2017 de la Politia Iasi, comisarul Sergiu Anton a venit la Vaslui cu dorinta sã refacã imaginea Politiei Rutiere. În 2018, acesta a reusit sã treacã examenul pe post dupã ce, initial, examinatorii nu i-au dat notã de trecere. Conform regulamentului, candidatii trebuiau sã obtinã nota 7 pentru a promova examenul, dar Anton a fost notat cu 6,58. A contestat nota obtinutã si, dupã rezolvarea contestatiei, nota sa a fost majoratã pânã la 8,20. “A fost un examen extrem de solicitant si de dificil si am fãcut contestatie. Dar pot spune cã sunt fericit si cã tot efortul a meritat. Am pus suflet în tot ceea ce am fãcut la Vaslui si voi face acest lucru si pe viitor. Ca politisti ai Serviciului de Politie Rutierã avem misiunea de a asigura un climat de sigurantã pentru toti participantii la trafic si vom continua misiunea noastrã în acest sens”, declara anul trecut comisarul Sergiu Anton, dupã câstigarea examenului.

Schimbare de sefi la Politia Bârlad!

Comisarul sef, Cãtãlin Bâgu, care a fost numit seful Politiei Bârlad acum un an, a primit începând de pe 15 aprilie, o nouã functie în IPJ Vaslui. A fost numit seful Biroului de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Vaslui, iar în locul sãu, a fost pus comandant al Politiei Bârlad, comisarul sef Daniel Voinea. Adjunct al comandantului Politiei Bârlad a fost numit comisarul Gabriel Pãsãricã. Comisarul sef Cãtãlin Bâgu nu face parte pentru prima datã din structura BCCO. Acesta a mai fãcut parte din SCC în perioada 2004-2008, iar acum a preluat sefia acestui important serviciu, care este direct implicat în anchetele DIICOT-Structura Teritorialã Vaslui.