|

Selectionata Vasluiului, egala Sucevei

Vaslui – Suceava 3-3

START… Selectionata judetului Vaslui a debutat cu o remizã la Turneul Sperantelor, competitia nationala de elita dedicatã jucãtorilor sub 14 ani. În prima rundã a etapei regionale, echipa condusã de antrenorul Sorin Sava a încheiat nedecis, scor 3-3, în compania selectionatei judetului Suceava, într-un meci disputat duminicã, pe terenul sintetic al Liceului cu Program Sportiv Suceava pe parcursul a trei reprize a câte 30 de minute.

În luna august a acestui an, Comitatul Executiv al Federatiei Române de Fotbal a aprobat înfiintarea unei competitii pentru jucãtori nãscuți în 2004, pentru care a fost alocat un buget de 250.000 euro. Turneul va asigura selectia pentru lotul national de juniori Under 15 si va fi coordonat de Gheorghitã Geolgãu, ca manager al departamentului de scouting. Cu Sorin Sava pe postul de antrenor principal selectionata Vasluiului a fost construitã pe scheletul echipei Comstar, care a dat nu mai putin de nouã jucãtori. De la Bârlad au fost selectionati trei jucãtori, de la Husi doi jucãtori iar de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui trei jucãtori.

Egal în prima etapã

Meciul de debut a adus si primul punct pentru gruparea antrenatã de Sorin Sava, care a remizat spectaculos, în fieful Sucevei. Jucãtorii nostri au fost condusi cu 1-0, au egalat, au preluat conducerea în reprizia a doua, scor 3-2, însã s-au vãzut egalati în ultimele minute ale jocului, în urma unei faze controversate. În etapa a II-a, selectionata vasluianã va evolua pe teren propriu, în compania echipei similare a judetului Bacãu. Meciul se va juca duminicã, de la ora 13:00. Regiunea Moldovei se va prezenta la faza nationalã cu cei mai buni cinci jucãtori de la echipele care prind podiumul.