|

Semnal de alarmã de la Consiliul Judetean: “Le reziliem contractele!”

SUPÃRARE… Presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, promite sã înceapã o adevãratã luptã cu acei constructori care au câstigat licitatii publice, însã nu se apucã de treabã. Acesta a avut, recent, o discutie cu conducerea Directiei Tehnice a Consiliului Judetean, cerând o situatie clarã a lucrãrilor în care se lucreazã în acest moment, dar si a zonelor în care unii constructori nu încep lucrãrile, desi vremea este bunã pentru amenajãri de poduri sau asfaltãri de drumuri. “Rugãmintea mea cãtre primari, în aceste zile, este sã facã multe proiecte si sã le depunã la Fondul de Investitii si Dezvoltare. Au o sansã pentru comunitãtile lor”, spune presedintele Consiliului Judetean.

Multi primari au anuntat cã vor depune proiecte pe asfaltãri, la noul Fond de Dezvoltare, însã sunt si unii edili care nu cred în viabilitatea acestui program. “Ideea este ca un numãr cât mai mare de primari sã facã proiecte pe asfaltãri de drumuri comunale si sãtesti, pe gaze. Ideea pe care merg eu si colegii de la Consiliul Judetean ar fi, ca pe banii judetului, sã facem anumite magistrale, care sã strãbatã judetul dintr-o parte în alta, iar primarii sã se poatã racorda usor la aceste magistrale. Am rezolva o mare problemã a judetului. Doar Murgeniul nu este conectat la o conductã magistralã, dar cred cã situatia se poate rezolva printr-o conductã care sã ducã gaze pânã la acest oras, iar de acolo sã facem extindere în toate comunele de pe Valea Prutului. Este doar o idee”, sustine Buzatu. La acest moment, judetul este strãbãtut de câteva conducte magistrale, mai spune seful CJ Vaslui, care nu rezolvã problema unui mare numãr de comune care ar dori retele de gaze în interiorul localitãtilor lor. O prioritate ar putea fi, în viziunea acestuia, construirea unei conducte care sã lege Vama Albita la reteaua de gaze judeteanã, dar si comuna Drânceni, de pe Valea Prutului. “Vom face proiecte, pentru ca toate comunele judetului sã se conecteze la retelele de gaze. Proiectele pentru viitoarele conducte magistrale vor fi finantate de la bugetul judet, vom da îndrumãri la toti primarii, sã depunã proiecte”, a spus Buzatu.

Avertisment pentru constructori, din Palatul Administrativ

În mai multe rânduri, conducerea CJ Vaslui a avertizat constructorii sã termine lucrãrile începute pe PNDL I, cu câtiva ani în urmã, lucrãri care nu s-au închis nici acum. “Nu înteleg de ce în anumite zone ale judetului constructorii nu lucreazã nici la aceastã datã. Este perioadã de varã afarã, sunt si bani în conturi, ce asteaptã? Vom face o analizã si vom lua mãsuri împotriva celor care de 4 ani de zile nu terminã aceste lucrãri. Nu putem tolera la nesfârsit ca lucrãrile sã nu înceapã în anumite comune, doar pentru cã domnii constructori au nu stiu ce probleme”, avertizeazã seful judetului.