|

Sensul giratoriu provizoriu de la Confectii Bârlad, avizat de IPJ Vaslui!

VESTE BUNÃ… Bârlãdenii vor avea în cel mai scurt timp un sens giratoriu provizoriu (cu balize de plastic) în zona Confectii, la intersectia strãzilor Republicii cu G-ral Milea si Mihai Eminescu. IPJ Vaslui a dat avizul pentru construirea acestuia, care va începe luni, 17 februarie. A trebuit sã vinã o altã conducere la Directia Regionalã de Drumuri si Poduri Iasi, ca Bârladul sã poatã avea, mãcar provizoriu, un sens giratoriu la cea mai periculoasã intersectie din oras, unde s-au petrecut zeci de accidente grave.

Primarul Bârladului, Dumitru Boros, a anuntat cã, în cel mai scurt timp, se va construi un sens giratoriu provizoriu în zona Confectii din Bârlad. Ceea ce bãnuiam de mult, s-a confirmat! Fosta conducere de la DRDP Iasi a mintit bârlãdenii în cel mai nesimtit mod, stilul clasic al unui partid al cãrui nume nici nu mai meritã pronuntat de localnici. Fostul director, chiar dacã era „bârlãdean”, a preferat sã rãspundã unor comenzi politice, care nu i-au dat „liber” ca la Bârlad sã se facã trei sensuri giratorii pe DN 24 ce traverseazã Bârladul (cunoscut la strada Republicii)! Însã directorul mincinos a asigurat bârlãdenii încã din 2018 cã în jumãtate de an vor avea mãcar unul dintre sensurile giratorii solicitate de primarul Boros! Cel de la Confectii. A mintit fãrã scrupule! A trebuit sã vinã la conducerea DRDP Iasi un director cu capul pe umeri, fãrã comezi politice,inginerul Dãnut Pilã, care a dat avizul necesar pentru construirea sensului giratoriu provizoriu. Pe 13 februarie, IPJ Vaslui a avizat favorabil construirea sensului giratoriu provizoriu! Bârlãdenii regretã cã fostul director al DRDP Iasi, bârlãdean fiind, s-a fãcut de râs mintind cu bunã stiiintã locuitorii orasului sãu natal!

Primele actiuni: delimitarea sensurilor de mers, montarea parapetilor, a semnelor de circulatie, si a primelor marcaje rutiere!

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boros, informeazã cã de luni, 17 februarie, reprezentantii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) si personalul specializat al Primãriei Bârlad vor desfãsura primele operatiuni de înfiintare a unui nou sens giratoriu în localitate, ce va fi amenajat în intersectia din Zona „Confectii”.
Primele actiuni vor consta în montajul parapetilor din material plastic la sensul giratoriu propriu-zis si pentru delimitarea sensurilor de mers, a semnelor de circulatie, precum si a primelor marcaje rutiere. Dupã cum se stie, viitorul sens – deocamdatã realizat provizoriu din balize din plastic – va fi amenajat la intersectia strãzilor Republicii cu Mihai Eminescu si G-ral Vasile Milea, zonã în care s-au produs frecvent evenimente rutiere. Reamintim cã eforturile depuse de actuala administratie pentru amenajarea acestui sens giratoriu au început acum mai bine de trei ani, însã Bulevardul Republicii nefiind în administrarea municipiului, demararea lucrãrilor a tinut strict de CNAIR, prin Directia Regionalã Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi, condusã pânã de curând de „bârlãdeanul” Ovidiu Mugurel Laicu. „Abia odatã cu instalarea noului sef al DRDP Iasi, domnul inginer Dãnut Pilã, am putut gãsi întelegerea pe care am tot cãutat-o mai bine de trei ani. Pur si simplu nu s-a vrut! Ne era si rusine sã le mai spunem bârlãdenilor câte interventii si cât lobby am fãcut pentru acest sens, pentru cel de la intesectia Republicii cu Popa Sapcã si cel de la BCR. Acum, în sfârsit, putem spune cã eforturile depuse încep sã prindã contur, odatã cu amenajarea, fie si provizorie, a sensului giratoriu de la Confectii. Asadar, luni dimineatã, primele echipe vor intra la lucru în acea intersectie! Prin urmare, rugãm participantii la trafic care vor tranzita zona respectivã sã dea dovadã de întelegere, sã respecte indicatoarele rutiere temporare si indicatiile personalului de la Drumuri si ale politistilor rutieri”, a declarat primarul Dumitru Boros.