|

Serile de film – OpenCamp Vaslui, un real succes!

PROIECTII…Sutele de vasluieni care au fost, în serile trecute, la proiectiile în aer liber a filmelor “Afacerea EST” si “6,9 pe scara Richter”, au aplaudat initiativa. Acestia si-au exprimat dorinta ca acest eveniment sã devinã permanent în sfârsiturile de sãptãmânã din perioada verii.”Dacã s-ar face chestia asta în fiecare week-end ar fi foarte frumos. E un eveniment ce aduce oamenii împreunã într- o atmosferã fainã” ne-a povestit Mihnea, 21 de ani. Dovadã a succesului este numãrul mare de vasluieni care s-au adunat în Parcul Copou, în ultimele douã seri. Mai exact peste 400 de vasluieni au venit cu mic, cu mare, cu pãturi si cu voie bunã la cele douã proiectii.

În primul film, pe care vasluienii au avut ocazia sã îl vizioneze sub cerul liber, a fost “Afacerea EST”. Filmul este povestea a doi parteneri care cautã sã îsi facã averea vânzând un vagon de potcoave unui magnat din Bãlti. Ceea ce a atras publicul din Vaslui, a fost umorul simplu si sarcastic, bazat pe evenimente prin care am trecut cu totii mai mult sau mai putin. Am vãzut cum de la un vis se ajunge la ruinã, si de la ruinã am vãzut cum se ajunge la împlinire. Pe scurt proiectia, asa cum au înteles-o majoritatea vasluienilor, este despre faptul cã politica se face din simple gãinãrii si oamenii cu moralitate ajung în închisoare. În a doua searã a proiectiei, vasluienii s-au putut delecta cu comedia “6,9 pe scara Richter” o comedie cu si despre relatiile între oameni si cât de usor te poti pierde în detalii atunci când te temi de un cutremur. Factorul disturbator în aceastã poveste este aparitia tatãlui personajului principal dupã mai multe decenii de absentã. Astfel, tânãrul actor, pe lângã problemele din relatia s-a, greutãtile de la muncã si iminentul “mare cutremur”, trebuie sã fie atent si la manipularea tatãlui înstrãinat.

Vasluienii vor mai des proiectii în aer liber

Atmosfera de comunitate, voie bunã si aerul proaspãt din ultimele douã seri, a convins vasluienii cã astfel de actiuni sunt benefice comunitãtii noastre. Astfel multe voci din publicul adunat în Parcul Copou au spus cã ar trebui ca astfel de evenimente sã fie o normalitate în serile de varã.”Filmele au fost foarte bune si atmosfera fantasticã. Am petrecut o searã superbã alãturi de familia mea, lucru pe care nu îl mai fãcusem de mult timp. Ar trebui ca primãria sã ia un exemplu si sã organizeze mai des astfel de actiuni” ne-a povestit Nicu, 45 de ani. Si tinerii, care formau mai bine de 70 % din public, au fost foarte încântat de cele douã filme. “În loc sã stãm pe bordure ne-am adunat si ne-am uitat la film împreunã. Si asa numai asta am fãcut vacanta asta, asa cã e o schimbare foarte frumoasã sã ies cu prietenii si sã ne uitãm la film în aer liber” ne-a povestit Ana, 18 ani. (Andrei Manolachi)