|

Sexy contrabandista, închisoare cu suspendare si muncã în folosul comunitãtii!

FINAL… Dupã 3 ani de la descinderea mascatilor în casa învãtãtoarei de la Bãltati, Alina Mãdãlina Idriceanu, cu scopul de a destructura o retea de traficanti de tigãri netimbrate, iatã cã instanta s-a pronuntat în acest dosar. Din toti cei 9 inculpati, doar învãtãtoarea a primit “3 ani cu suspendare”, toti ceilalti tovarãsi ai blondei primind pedepse în regim de detentie. Dacã unii se întreabã cum de a scãpat tocmai dãscãlita cea zvãpãiatã de puscãrie, ea fiind consideratã coordonatoarea retelei, ei bine acestia trebuie sã stie cã femeia a scos, numai ea stie de unde, o sumã impresionantã, cu care si-a achitat prejudiciul. Aproape 50.000 de lei a dat Alina Mãdãlina Idriceanu, ca sã scape de gratii. Mai are, ce-i drept, de plãtit cam 30.000 de lei, însã, spre doesebire de colegii din dosar, ea este oricum fruntasã la achitat prejudiciul cãtre stat. “Bravo ei. A strâns leu cu leu din leafa de învãtãtoare la Bãltati si astfel a putut înapoia statului aproape 500 de milioane de lei vechi”, glumesc cârcotasii.

În sfârsit instanta s-a pronuntat pe fond, în dosarul de contrabandã, în care cap de afis a fost învãtãtoarea de la Scoala Bãltati si un lãutar celebru prin restaurantele din Iasi. Din cei 9 inculpati, 8 s-au ales cu ani grei de închisoare, variind între 5 si 8 ani, cu executare. Lãutarul Bogdãnel Adobroaei a primit 5 ani de detentie, iar Cristinel Rãmãscanu, zis “Sclero”, un husean cu state vechi în zona contrabandei, tot 5 ani. La fel a primit si Andrei Gruia, Degeratu Viorel, Marginã Florin, Cobilitã Andrei si Faur Mihai. Tovarãsul lor, Zota Rãzvan, în prezent deja închis în Penitenciar în alt dosar, a fost pedepsit cel mai aspru, la 8 ani de închisoare, cu executare. Toti au fost gãsiti vinovati de detinere, colectare si vânzare de tigãri de contrabandã. Aceleasi infractiuni, aratã instanta, au fost sãvârsite si de învãtãtoarea Idriceanu, însã aceasta a fost mai descurcãreatã. În timpul procesului si-a achitat o parte consistentã de prejudiciu, astfel cã pedeapsa a fost mai blândã. A fost condamnatã la 3 ani de închisoare cu suspendare, dar si la 60 de zile de muncã în folosul comunitãtii. Aceasta va presta ori la Primãrie, ori la Scoala din Tãtãrãni. Trebuie spus cã actiunea civilã formulatã de Directia Finantelor Publice Iasi a fost admisã de instantã, iar prejudiciile stabilite pentru fiecare inculpat în parte sunt consistente. Unii au de dat statului, drept prejudiciu, si sume ce trec de 100.000 de lei. Pânã vor da acesti bani, s-a dispus mentinerea sechestrului asigurator pe masinile tuturor celor condamnati în dosar.

Hãrnicutã! Când la catedrã, când cu traficul de tigãri

De reamintit cã în 2016, în luna mai, mascatii au descins la Bãltati, la locuinta învãtãtoarei Idriceanu, ca urmare a unei ample actiuni a Politiei de Frontierã, coordonatã de procurorul de caz. Simultan, s-au fãcut perchezitii în mai multe judete, cei 9 inculpati fiind adusi la audieri si apoi arestati. Ineditul acestei anchete era reprezentat si de faptul cã nu se mai pomenise ca o învãtãtoare sã fie membrã într-un grup care se ocupã cu traficul cu tigãri si, mai mult decât atât, sã fie ridicatã de acasã cu mascatii si, într-un final, arestatã preventiv. Iatã cã instanta le dã dreptate anchetatorilor în acest caz, condamnându-i pe toti cei nouã, trimisi în judecatã de procuror.