|

Sfintii Mihail si Gavril, motiv de sãrbãtoare la Moara Domneascã

SÃRBÃTOARE…Ziua de 8 noembrie, pentru oamenii din localitatea Moara Domneascã, comuna Vãleni, are o însemnãtate aparte. Si asta pentru cã, în aceastã zi este hramul satului, motiv de sãrbãtoare si petrecere pentru cei din Moara Domneascã. Astfel, prin grija Consiliului Local al comunei Vãleni si a primarului Radu Beligan, pe scena cãminului cultural din localitate au evoluat, pe rând, Nadia Duluman, Rodica Ilinita Grosu, surorile Moldoveanu, grupul folcloric Vãlencutele si Constantin Hurjui. Atractia serii a fost reprezentatã de evolutia artistului moldovean Ion Paladi. De asemenea, Radu Beligan, primarul comunei Vãleni a tinut sã transmitã un mesaj celor care si-au sãrbãtorit ziua numelui, dar si întregii comunitãti: “În primul rând, urez un sincer La Multi Ani celor care-si serbeazã onomastica dar vreu sã transmit un mesaj întregii comunitãti din Moara Doneascã. Nu vreau decât sã le spun cã, atâta timp cât vor avea încredere în mine, vom reusi sã ducem la bun sfârsit toate investitiile pe care ni le-am propus si cea mai importantã dintre ele este aductiunea de gaz metan în comunã”.

Sãrbãtoare mare, pe 8 noiembrie, în comuna Vãleni, marcatã cu un spectacol de zile mari ce a încântat inimile celor din localitate. Astfel, pe scena cãminului cultural din Moara Domneascã au urcat, pe rând, Nadia Duluman, Rodica Ilinita Grosu, surorile Moldoveanu, grupul folcloric Vãlencutele si Constantin Hurjui. Finalul spectacolului a apartinut artistului moldovean Ion Paladi dar a fost si un foc de artificii demn de toatã lauda. Radu Beligan, primarul comunei Vãleni, a transmis un mesaj celor prezenti. “Este zi de sãrbãtoare pentru cei din Moara Domneascã dar si pentru toatã comuna Vãleni. Nu pot decât sã urez un sincer La Multi Ani tuturor celor care-si serbeazã ziua numelui. În schimb, celor care trãiesc în comuna Vãleni nu pot decât sã le spun cã trebuie sã aibã încredere în mine. Am început o serie de investitii în comunã si le vom duce la bun sfârsit. Vor urma si altele care vor spori gradul de confort al tuturor si aici mã refer, în primul rând, la proiectul aductiunii gazului metan în comunã, demarat de putinã vreme”, spune edilul Radu Beligan.

Peste 160 de miliarde de lei vechi, investiti în comuna Vãleni

Pentru primarul comunei Vãleni, vestile bune au venit chiar pe 15 august, atunci când s-a aflat cã un proiect de peste 160 de miliarde de lei vechi, a primit finantare. “Este vorba de un proiect de asfaltare a 9,5 km de drumuri comunale si sãtesti, în localitãtile Moara Domneascã si Vãleni. Am finalizat încã 4,5 km de asfalt si sperãm ca, pânã la sfârsitul acestui mandat, sã reusin asfaltarea tuturor drumurilor din comunã. Apoi, dacã sãtenii mã vor mai vrea primar încã un mandat, putem sã ne gândim si la alte proiecte, cum ar fi o salã de sport în comunã si altele care sã ridice nivelul de trai al oamenilor si sã ne aducã tot mai aproape de standardele europene, mai ales cã suntem o comunã situatã la micã distantã de municipiul resedintã de judet”, spune Radu Beligan. De asemenea, edilul a vorbit si despre alte proiecte aflate în derulare. Astfel, zilele urmãtoare vor începe lucrãrile la dispensarul uman dar si lucrãrile pentru ridicarea unui cãmin cultural în comunã.