|

Şi-a omorît concubina în bătaie, stă la închisoare 10 ani

Magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ au pus punct procesului în care un bărbat şi-a bătut concubina pînă a intrat în comă, iar după internarea în spital a decedat.

Constantin Rotariu, de 36 de ani, din Roman, a fost găsit vinovat de săvîrşirea infracţiunii de omor şi a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Pe parte civilă el are de achitat daune care depăşesc 73.000 de lei noi. Din aceşti bani cîte 30.000 de lei, plus cîte o prestaţie periodică lunară de 400 de lei sînt pentru cei doi copii minori ai femeii de 45 de ani, plata trebuind făcută pînă la data la care vor deveni majori.

La data crimei aceştia aveau 9, respectiv 13 ani. Restul sînt daune pentru alte părţi civile, cheltuieli de transport şi îngrijirea victimei la spital, plus cheltuieli de judecată. Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

„În temeiul art. 7 cu referire la art. 4 alin. 1 lit. b din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare“, se arată în decizia Tribunalului Neamţ de pe 5 februarie 2020.

Ea era în această stare de vreo două zile, iar vecinii au fost cei care s-au sesizat, găsind-o cu leziuni în zona capului şi toracelui. Anchetatorii au procedat la căutarea agresorului, primul suspect fiind concubinul………..http://monitorulneamt.ro/neamt-si-a-omorit-concubina-in-bataie-sta-la-inchisoare-10-ani/