|

Şi-a ucis fiul şi soacra, dar nu vrea în puşcărie pe viaţă

Florin Petrache, de 60 de ani, din Piatra Neamţ, cel care şi-a ucis fiul de 16 ani şi soacra, nu vrea să stea în închisoare pînă la sfîrşitul zilelor.

După ce a fost condamnat la detenţie pe viaţă, el a atacat decizia Tribunalului Neamţ şi s-a adresat Curţii de Apel Bacău. La finele procesului din judeţul vecin în cauză se va da o hotărîre definitivă.

Prima instanţă l-a obligat pe Petrache la plata unor daune enorme care depăşesc 1,8 milioane de euro. Cea mai mare parte din bani, 1,3 milioane de euro au fost acordate nevestei inculpatului care şi-a pierdut fiul de 16 ani şi mama.

Este suma cu care ea se constituise parte civilă în procesul penal. Fratele ei ar avea de încasat 507.000 de euro, din care numai 7.000 de euro sînt daune materiale, iar restul reprezintă despăgubiri morale.

Fapta a avut loc pe 26 martie 2019, cînd pietreanul de 60 de ani şi-a ucis fiul de 16 ani şi soacra de 68 de ani. Atacul furibund al inculpatului s-a concretizat în multiple plăgi înjunghiate, nici una dintre victime neavînd şanse de supravieţuire.

Necropsia a stabilit în cazul fiului că una dintre lovituri a secţionat carotida, iar o alta a interesat miocardul. În cazul femeii de 68 de ani, loviturile mortale au fost în zona plămînilor, dar au fost şi multe altele………http://monitorulneamt.ro/piatra-neamt-si-a-ucis-fiul-si-soacra-dar-nu-vrea-in-puscarie-pe-viata/