|

Si-a vândut apartamentul acum sapte ani, dar s-a trezit cu poprire pentru datorii! (FOTO)

COSMAR…Un bârlãdean, Stafie Julien, mutat de sapte ani într-o comunã din judetul Galati, si-a vândut apartamentul primit mostenire, acum sapte ani. La începutul anului s-a trezit cu o somatie de poprire de la Primãria Bârlad, Serviciul Taxe si Impozite, prin care i s-a adus la cunostintã cã are de platã 1200 de lei, fiindu-i pusã deja poprire pe conturile de la bancã! Omul a rãmas în „fundul gol”, toti banii fiindu-i blocati pânã la rezolvarea situatiei. Desi el nu mai era proprietarul apartamentului de mult, actualul proprietar, un anume Corodescu Adrian Sorin nu si-a achitat niciodatã taxele cãtre bugetul local, nici pe teren si nici pe apartament. Salariatii Serviciului de Taxe si Impozite Bârlad au precizat cã s-a trimis adresã de ridicare a popririlor la toate bãncile, rezolvând situatia omului din Galati. Rãmâne ca actualul proprietar sã dea socotealã pentru datoria la bugetul local.

„Trãim într-un stat mafiot si eu am aflat-o pe pielea mea”! Asa s-a exprimat un bârlãdean, care de sapte ani s-a mutat în altã localitate, dupã ce a vândut apartamentul mostenit de la pãrinti. Numai cã, dupã sapte ani, la începutul acestui an s-a trezit cu o adresã – somatie de poprire venitã de la Primãria Bârlad, care îl înstiinta cã are 1200 de lei datorie la bugetul local! „În 2012 mi-a murit tatãl în Bârlad, apoi la câteva luni  am obtinut un act de mostenire pentru un apartament ce îl detinea în Bârlad si pe care la câteva luni l-am si vândut . Surpriza apare la începutul acestui an, când m-am trezit cu o decizie judecãtorescã, având de platã 1200 de lei si cã mi s-a fãcut proprire pe un cont pe care îl am la Banca Transilvania pentru neplata de taxe si impozite la apartamentul vândut cu 7 ani în urmã. Deci  Statul ia impozit la vânzarea unui imobil, se face certificat de atestare fiscalã, se înregistreazã actul la biroul de cadastru si publicitate imobiliarã etc si totusi statul, respectiv Primãria  Barladului <<nu a stiut >> în sapte ani cã apartamentul respectiv are alt propietar. Numele javrei penale care nu a plãtit în 7 ani  impozite si taxe  este Corodescu Ghe. Adrian Sorin. El trebuie somat, nu eu! Ca un abuz maxim per care îl putea face Primãria Bârladului e cã  amândoua conturile pe care le am adicã unul la BRD în care aveam 800 Ron  si unul la Banca Transilvania în care aveam în jur 1800 de euro ca depozit la termen, aceste conturi sunt golite adicã  zero. E un dezastru, ne-au nenorocit. Ce fel de poprire ilegalã si gresitã este asta? Le-am trimis actele si abia de luni se decide si se analizeazã contractul de vânzare-cumpãrare dar pânã atunci eu nu am nici un leu. Si am si un copil care astãzi pe 14 iunie a fãcut febrã,  cu care am fost la urgente. Si abia atunci am aflat cã nu pot sã cumpãr reteta cã cardul este respins. Este cumplit cât de mult te poate batjocori statul român, tu fiind practic nevinovat.”, a precizat Julien Stafie, la sfârsitul sãptãmânii trecute.

Primãria Bârlad a remediat rapid tâmpenia fãcutã!

Este incredibil cum timp de sapte ani de zile, cel care a cumpãrat apartamentul omului n-a avut bunul simt sã se înregistreze cu contractul de vânzare cumpãrare la Primãrie si sã-si achite taxele si impozitele! Am contactat telefonic Serviciul de Taxe si Impozite- Persoane Fizice, din cadrul Primãriei Bârlad. Cei de acolo ne-au precizat cã este cunoscut cazul, deoarece primiserã si ei toate documentele de la vânzãtor, adicã tocmai de la cel cãruia i-au pus aiurea poprire pe conturi. „Nu suntem noi de vinã, ei trebuiau, atât vânzãtorul, cât mai ales cumpãrãtorul sã vinã la Primãrie si sã-si înregistreze, conform codului fiscal, declaratia de schimbare a obligatiilor fiscale, adicã schimbarea de titular a apartamentului. La noi el apãrea proprietar. Acum s-a remediat situatia. Astãzi (ieri – n.r.) am trimis la toate bãncile adresã de ridicare a popririi si urmeazã ca actualul proprietar sã fie amendat si sã i se punã popririe pentru achitarea sumei restante”, a spus functionara de la Serviciul de Taxe si Impozite care tine locul sefei de serviciu, Cerasela Apostu, plecatã în concediu de odihnã.

Cazul ar trebui sã fie un semnal de alarmã pentru cei care si-au cumpãrat apartamente în Bârlad si au uitat sã-si schimbe obligatiile fiscale la Primãria din localitate. Pentru cã fostii proprietari vor pãti fix la fel ca Julien Stafie si s-ar putea ca unul sã fie mai nervos si sã dea în judecatã atât Primãria Bârlad cât si pe actualul proprietar, pentru daune morale!