|

Si frumoasã, si desteaptã: o huseancã, Miss Boboc a Facultãtii de Drept din Iasi!

SUCCES…. Huseanca Sanda Maria Darie, absolventã a Colegiului National “Cuza Vodã” HusI, a primit titlul de Miss Boboc 2019, la Balul Bobocilor de la Facultatea de Drept, din cadrul Universitãtii Al. I. Cuza Iasi. Evenimentul a fost unul cu atât mai interesant, cu cât s-au întrecut studenti din toate judetele Moldovei. Sanda Darie a reusit sã câstige cele mai multe puncte din partea juriului, adjudecând marele premiu pentru judetul Vaslui. “E un sentiment plãcut, sã stii cã un juriu din care fac parte profesori universitari, a apreciat atitudinea si, mai ales, modul în care ai rãspuns la întrebãri. Pentru cã oamenii trebuie sã stie cã Balul Bobocilor nu este neapãrat despre frumusetea exterioarã, ci despre atitudine, despre inteligentã, spontaneitate, dar si despre curajul de a face un pas în fatã. Tin sã felicit Asociatia Studentilor la Drept, care a organizat impecabil aceastã activitate”, a spus Sanda Maria Darie.

“Nimeni nu va tine cont de tine pentru gândurile tale secrete, ci pentru ceea ce ai curaj sã exprimi în fata tuturor”! Acesta a fost principiul cu care Sanda Darie a intrat în concursul la care s-au înscris, initial, câteva zeci de studenti. În final au rãmas doar cinci fete si cinci bãieti. Si asa cum stã bine unui centru universitar, aproape toate judetele Moldovei au fost reprezentate de cei zece finalisti. Chiar dacã activitatea s-a desfãsurat sub semnul fair-play-ului între concurenti, fiecare si-a dorit sã câstige pentru judetul sãu premiul cel mare. În seara Balului, au fost si emotii, dar si provocãri. De pildã, concurentii au fost invitati nu doar la dans în sincron, dar au fost solicitati sã gãseascã solutii de a lupta cu infractorii, mizând pe creativitate, originalitate si, de ce nu, pe umor. Tema Balului a fost “Peaky Blinders”, fiind o întoarcere spre anii ’20. Cei mai buni vorbitori, care au venit cu ideile cele mai originale, au si câstigat!

Întâi au dat examenul la “Englezã Juridicã” si apoi au fugit la Bal!

“De fapt, cea mai mare provocare pentru noi, concurentii, a fost aceea de a reusi sã gestionãm timpul. Am dat prioritate cursurilor, pentru cã, stim cu totii, la Drept e mult de învãtat, dar am vrut ca si aceastã activitate sã fie una reusitã. Si cred cã am reusit, meritul cel mai important îl are ASD Iasi, care a organizat impecabil Balul Bobocilor. De exemplu, chiar în ziua Balului, noi am avut examen important, un “partial”, la Englezã Juridicã, pe care ne-am dus si l-am sustinut, apoi am plecat la Bal”, a spus Sanda. Ea a mai dãugat: “Îi îndemn pe toti studentii sau viitorii studentI, sã se implice în activitãtile facultãtilor lor, sã participe la evenimente, sã se facã remarcati si sã arate cã scoala huseanã este o adevãratã carte de vizitã. De exemplu, vreau sã amintesc de colegul Andrei Lascãr, de asemenea absolvent al Colegiului National “Cuza Vodã” Husi. Andrei este acum în anul III la Drept, iar în 2017 a fost Mister Boboc pe toatã Universitatea. Îi multumesc lui Andrei cã mi-a fost partener la momentul de shadow dancing”, a spus Sanda Darie. Titlul de Mister Boboc 2019 a revenit lui Tudor Cojocaru, din Iasi, absolvent al Colegiului National “Emil Racovitã”.