|

Sinistratii de la blocurile incendiate, plângeri penale împotriva constructorului Cãciulã!

MÃSURI Se complicã lucrurile în cazul incendiului izbucnit la blocurile construite în complexul “Relu” din Husi. Cinci din cele sase familii rãmase pe drumuri, dupã ce le-a ars totul, au formulat plângere penalã împotriva constructorului Aurel Cãciulã si a firmei acestuia. Oamenii considerã cã materialele de constructie folosite erau dintre cele mai ieftine, iar pe contract locuintele erau comercializate ca apartamente scumpe, pe când ele erau amenajate ca mansarde ce puteau fi achizitionate la jumãtate de pret.

Pentru cele sase familii cãrora le-au ars locuintele, situate la mansarda blocurilor afectate de foc, lucrurile sunt departe de a se rezolva. Cei mai multi continuã sã stea pe la rude, asteptând ca spatiile promise în incinta spitalului municipal “Dimitrie Castroian” sã fie amenajate. Deocamdatã, banii promisi nu s-au alocat, iar lucrãrile nici vorbã sã înceapã. “Fiecare stã pe unde apucã, pe la rude, pe la prieteni. Asteptãm sã se facã acolo la spital, ne mai uitãm, dar am înteles cã nu s-a început nimic la clãdire acolo. Ne-a promis domnul primar, asteptãm sã vedem”, au spus sinistratii. De altfel, doar unul dintre ei a reusit sã primeascã banii de la Asigurare, ceilalti încã depind de un raport final al anchetatorilor, fãrã de care nu li se dau banii. “Plãtim rate în continuare, lunar, peste 300 de euro. Unii au si câte 500 de euro. Nu avem ce face, decât sã plãtim, pânã se va rezolva cumva cu asigurarea”, sperã oamenii. Cinci din cele sase familii au decis sã facã plângere penalã împotriva constructorului. “Oamenii cred cã au fost înselati, li s-a vândut ceva, dar în realitate erau alte materiale de constructie, erau mansarde, nu erau apartamente. Justitia se va pronunta”, au mai spus ei.

“Le multumesc din tot sufletul oamenilor care m-au ajutat”!

În fata unei asemenea tragedii, multe pesoane au reactionat si au cãutat, cu ce le-a fost la îndemânã, sã îi ajute pe cei afectati de incendiu. Laurentiu Prodan, militar în cadrul UM 01776, a tinut sã le multumeascã public tuturor celor care, chiar si fãrã sã îl cunoascã, i-au fost alãturi, lui si familiei. “Nu mã asteptam ca atât de multi oameni sã mã ajute. Le multumesc colegilor, care au lansat primii apelul, dar si tuturor oamenilor. Haine, cratite, lucruri din acestea, ne-au fost date. Am simtit cã acele persoane chiar pun suflet si chiar le pasã de necazul nostru. Pur si simplu, nu m-am asteptat. Mi-am dorit foarte mult sã le recunosc public acest ajutor, de a le multumi pentru bunãtatea lor. Vã spun sincer cã au fost si persoane necunoscute, care veneau la noi si ne dãdeau câte un lucru. Mai important decât lucrul în sine este faptul cã celorlalti le pasã de situatia ta. Colegii mei din Unitate m-au ajutat foarte mult si ei. La ei, ce-i drept, mã asteptam, pentru cã sunt oameni deosebiti, camarazi adevãrati. La multumesc tuturor!” a transmis Laurentiu Prodan, una dintre victimele incendiului.