|

Sinucidere misterioasã a unui taximetrist din Vaslui, cadavrul transportat la Morgã cu masina autopsierului! | VIDEO

AFACERE… Trupul taximetristului nu a fost ridicat de masina de la Medicinã Legalã, ci de masina funerarã a autopsierului Spitalului Judetean.

DRAMÃ… Nimeni nu întelege ce a fost în mintea tânãrului Robert Agafitei, din Vaslui, un bãrbat de 31 de ani care s-a sinucis în apartamentul în care locuia cu mama sa. Gestul tânãrului taximetrist cu patru ani vechime în meserie, i-a uimit pe toti cei care l-au cunoscut. Bãrbatul a fost descoperit spânzurat sâmbãtã, la etajul al trei-lea al blocului din centrul Vasluiului, acolo unde locuia de când s-a nãscut. “Nu ne închipuim ce a fost în mintea lui Robert. Un bãiat vesel, cuminte, fãceam glume cu el. Nu l-am vãzut niciodatã trist. Dumnezeu sã-l ierte! Numai el stie ce l-a dus pe acest drum greu”, ne-a spus un taximetrist, care l-a cunoscut încã de când a intrat în bransã. Revoltãtor este ceea ce s-a petrecut în orele care au urmat dramaticei descoperiri. Politistii au chemat în centru masina de la SML, pentru a ridica trupul neînsufletit al lui Robert si a-l transporta la Morgã. Cum soferul de la Medicinã Legalã spunea cã mai dureazã, având un caz la Iana, cine s-a oferit sã transporte mortul la spital? Tocmai autopsierul Spitalului Judetean, Ionut Sârbu. Acesta a trimis la locuinta sinucigasului o masinã de la firma sa de înmormântãri, condusã de un sofer iresponsabil, care a circulat cu mare vitezã pe trotuar, în centrul orasului, cu mortul în portbagaj!

Depresia pare a fi cauza sinuciderii tânãrului Robert, desi nimic nu indica drama ce urma sã se petreacã în familia Agafitei. Tatãl tânãrului taximetrist murise exact cu douã luni în urmã, la vârsta de 52 de ani. Tragedia a fost mare, dovadã fiind si faptul cã Robert si-a pus poza cu tatãl în sicriu, pe o retea de socializare, în timp ce el îl vegheazã la cãpãtiul tatãlui, îndurerat. Mama lui Robert urma sã revinã acasã, sâmbãtã, dupã o internare la un spital din judetul Bacãu. Ea a fost cea care a deschis usa si si-a gãsit fiul agãtat de un streang, în baie.. Rudele venite într-un suflet au povestit cã tânãrul o sunase pe mama sa, vineri seara, spunându-i cã vine el la Moinesti sã o ia, de la spital. Mama sa nu a vrut si i-a spus sã stea la Vaslui, pentru cã va veni cu un microbuz, asigurându-l cã totul e în regulã si se simte bine. Toatã dimineata de sâmbãtã, femeia si-a sunat fiul, dar acesta nu i-a rãspuns la telefoane. Nici prin cap nu îi trecea cã fiul ei îsi curmase viata, imagine de cosmar care o va urmãri tot restul vietii. „Doamne, ce tragedie! Nu stiam cã Robert a murit. Am trecut pe lângã usa lor si am vãzut lumânãri aprinse, am gândit cã au o pomenire ceva, nici prin cap sã-mi treacã asta, cã Robert s-a sinucis. O dramã mare, pacãt de el, un bãiat bun si linistit. Pe toatã familia am cunoscut-o, au venit în acest bloc încã din 1990, deci suntem vecini de atâtia ani. M-a socat sã aud asta”, ne-a spus un vecin de la etajul 4, vizibil marcat. Mama bãrbatului de 31 de ani plânge întruna si spune cã regretã amarnic cã nu l-a lãsat pe bãiat sã vinã si sã o ia de la Moinesti, poate cã acum Robert ar fi fost în viatã. Ce l-a împins pe bãrbat la acest gest? Nimeni nu stie, asa cum remarcam mai înainte, pe profiulul acestuia de Facebook avea fotografii cu tatãl sau în sicriu, semn cã suferea foarte mult. Criminalistii care au cercetat acest caz au concluzionat faptul cã este vorba despre o sinucidere. Victima nu a lasat niciun bilet, în care sã îsi explice actul suicidar.

Iatã cum face rost de înmormântãri autopsierul Spitalului Judetean de Urgentã, om plãtit din bani publici!

Tânãrul nu era cãsãtorit, nu apucase sã isi întemeieze o familie, deci drama e si mai de neînteles. Robert nu era o fire retrasã si nu a arãtat cã ar avea supãrãri atât de mari, care sã îl împingã la un asemenea gest, mai spun vecinii. „Robert era un bãiat de 100 de puncte. Vineri a fost la treabã, a glumit cu bãietii în garã, vorbeau de gagici, fãceau bancuri… Ce sã întelegem? Cum sã întelegem gestul sãu? Nu era trist, nu spunea cã ar suferi de ceva. Un bãiat extraordinar de bun si de muncitor. L-am cunoscut încã de acum 4 ani, de când a intrat în taximetrie la Vaslui. Nu a fãcut nimãnui nici cea mai micã problemã. Am vorbit cu toti colegii din oras, care l-au cunoscut. Suntem socati cu totii”, a spus Alin, unul dintre cei mai vechi taximetristi din oras. Dincolo de drama familiei Agafitei, ne-a socat un alt fapt, revoltãtor. Sâmbãtã, dupã ce politistii au efectuat cercetãri la locul faptei, au chemat la turnul din centrul orasului masina de la Medicina Legalã. Soferul de la SML a spus cã are un caz în altã parte. Când oamenii legii credeau cã vor mai astepta destul de mult, cu cadavrul lângã ei, a apãrut o masinã funerarã, VS-36-VIS, care tine de firma autopsierului de la Spitalul judetean de Urgentã, Ionut Sârbu. Angajatul de la spital este, probabil, mânã în mânã cu unii din sistem, care îl pun imediat în legãturã cu cazurile care necesitã înmormântare si, asa, îsi face rost de clienti. Asa s-a întâmplat si sâmbãtã, când masina de înmormântãri a autopsierului a preluat cadavrul si l-a dus la morgã. Fãrã sã-i pese cã sunt oameni pe trotuar, soferul a rupt-o cu vitezã pe trotuar, de parcã era la Formula 1, aruncând corpul tânãrului sinucigas în toate directii, în masina condusã cu vitezã.