|

Sinucigaş salvat prin telefon

Un bărbat din Hudeşti care a încercat să îşi pună capăt zilelor a fost salvat cu ajutorul indicaţiilor primite prin telefon de la medicul coordonator al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA). Incidentul a avut loc sâmbătă dimineaţă, în satul Baranca, din comuna Hudeşti, când bărbatul a fost găsit de familie cu ştreangul de gât, inconştient, într-o anexă din spatele casei.

Acesta încercase şi cu o zi înainte să îşi pună capăt zilelor, din cauza depresiei, în acelaşi mod, însă familia a reuşit să îl oprească. Ulterior soţia a ascuns toate sforile şi curelele pe care le putea găsi prin casă şi l-a supravegheat aproape non-stop. Cu toate acestea, însă, sâmbătă, bărbatul a săpat de sub supravegherea soţiei. În momentul în care a realizat că acesta lipsea de prea mult timp, femeia i-a alertat pe ceilalţi membri ai familiei şi au plecat să îl caute. Norocul a făcut ca bărbatul să fie găsit imediat, iar rudele au reuşit să taie ştreangul, acesta nemaiavând puls şi respiraţie.

Soţia a sunat disperată imediat la 112 pentru a cere ajutor. Văzând că femeia nu se poate linişti, un alt bărbat, care se afla în apropiere, a luat telefonul din mâna acesteia şi, cu calm, a executat întocmai indicaţiile primite de la medicul coordonator al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, cu care i s-a făcut legătura prin serviciul 112. În timp ce acesta dădea indicaţii telefonice, un echipaj de la ambulanţă a plecat spre locul solicitării.

„În momentul apelului victima nu respira şi un avea puls, conform apelantului. Pentru că persoana care era la telefon era extrem de agitată, o altă persoană a preluat telefonul şi a urmat instrucţiunile pe care le-am oferit până la sosirea echipajului de la Ambulanţa Darabani. Au fost efectuate compresii toracice şi au fost acordate măsurile de prim ajutor conform indicaţiilor, iar la sosirea cadrelor medicale, bărbatul a fost găsit cu puls şi respiraţie”, a precizat medicul Bogdan Ursu, coordonator în cadrul dispeceratului integrat SJA-ISU.

Ulterior, bărbatul a fost preluat de echipajul cu medic al SMURD, care l-a transportat la Urgenţe, în stare de semiconştienţă şi agitaţie. Ulterior, pacientul a fost stabilizat de medicul urgentist şi internat pe secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de urgenţă pentru supraveghere. …https://www.monitorulbt.ro/prima-pagina/2019/12/09/sinucigas-salvat-prin-telefon/