|

Sistemul adoptat de AJF, lãudat de cele mai multe echipe din judet

Liga 4

MULTUMITI… La începutul sezonului 2017-2018, oficialii AJF Vaslui împreunã cu membrii delegati au adus o serie de modificãri în regulamentul de desfãsurare al competitiei. Dupã disputarea primei pãrti a campionatului, reprezentantii echipelor se aratã multumiti de decizia luatã, având în continuare sanse mari la câstigarea campionatului, chiar dacã se aflã la 15-20 de puncte de primul loc.

Campionatul Ligii 4 va avea douã faze, sezonul regulat, tur-retur, urmat de play-off si play-out. Echipele clasate pe locurile 1-8 la sfârsitul sezonului regulat se vor califica în play-off, acolo unde vor juca în sistem eliminatoriu, sferturi, semifinale si finala. Echipele clasate pe locurile 9-12 vor juca în play-out pentru evitarea retrogradãrii. Din punct de vedere sportiv, noua formulã a competitiei din Liga 4 rupe, practic, campionatul în douã pãrti distincte. Pentru cele mai multe dintre echipe, important a fost doar efortul din toamnã, când s-a stabilit, în bunã mãsurã, cine intrã în play-off si cine în play-out, dar si principalele favorite la titlu si retrogradare. Singura mizã pentru primele clasate din Liga a 4-a a rãmas clasarea pe un loc fruntas pentru a juca meciurile din play-off pe teren propriu.

Care e sistemul editiei 2017-2018 a Ligii 4?

  1. Campionat regulat, tur-retur, 22 etape
  2. Play-off, locurile 1-8. Se vor disputa patru partide: 1 cu 8, 2 cu 7, 3 cu 6 si 4-5.
  3. Câstigãtoarele intrã în semifinale: 1-8 va juca cu 3-6, iar 2-7 va întâlni 4-5. Învingãtoarele se vor lupta pentru titlu în finala Ligii 4
  4. Play-off, locurile 9-12. Locul 9 cu locul 12 si 10 cu 11.