|

SITUATIE COVID-19 ÎN VASLUI: 84 de persoane vindecate, 51 internate în spital

STATISTICI… Numãrul vasluienilor vindecati de coronavirus a ajuns la 84. Din cele 153 de cazuri confirmate cu COVID -19, 51 de persoane se aflã internate în spital, iar 18 au pierdut lupta cu virusul. În ceea ce priveste situatia persoanelor izolate la domiciliu sau carantinate, numãrul acestora este în scãdere. Conform datelor oferite de Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui, la nivelul judetului, se aflã 40 de persoane izolate la domiciliu la data curentã (în ultimele 24 de ore, 4 persoane au fost izolate la domiciliu si niciuna nu a iesit) si 170 de persoane în carantinã (160 în carantinã institutionalizatã, 10 persoane carantinate la domiciliu, 20 de persoane au iesit din carantinã în ultimele 24 de ore, o persoanã a fost carantinatã în ultimele 24 de ore).

Politistii continuã sã actioneze integrat, împreunã cu celelalte structuri cu atributii în domeniul ordinii si sigurantei publice, în contextul prevenirii si combaterii rãspândirii COVID – 19. “În cursul zilei de ieri, 23 mai 2020, peste 165 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui si 44 de politisti locali au desfãsurat 9 misiuni specifice. S-a verificat modul de respectare a mãsurilor si interdictiilor impuse ( izolare/carantinã) în cazul a 490 de persoane. De asemenea, peste 75 de societãti comerciale / PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdictiilor pe timpul Stãrii de alertã. În contextul trecerii la Starea de alertã, politistii actioneazã, în principal, pentru informarea cetãtenilor cu privire la noile reguli”, se aratã în comunicatul de presã transmis de Cancelaria Prefectului Vaslui.

Apelati 112 doar în caz de urgentã!

De asemenea, institutia a mai transmis cã “pe Platforma Nationalã de Pregãtire pentru Situatii de Urgentã (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertã, care cuprinde rãspunsuri la cele mai frecvente întrebãri, precum si explicatii si reglementãri referitoare la Starea de alertã. De asemenea, pe aceeasi platformã existã încã 11 ghiduri COVID-19 (Cumpãrãturi, Transport în comun, Simptome, Interactiune cu Politia, Autoizolare, Întrebãri si mituri, Informare corectã s.a.). Reamintim cetãtenilor numãrul de telefon la care apelantii pot beneficia de suport psihologic si sprijin social. Numãrul de telefon 0.800.070.030 se poate apela gratuit din orice retea, de luni pânã sâmbãtã, în intervalul orar 8:00-24:00. Apelati pentru recomandãri si alte informatii linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numãrul TELVERDE nu este un numãr de urgentã, este o linie telefonicã alocatã strict pentru informarea cetãtenilor. Apelati 112 doar în caz de urgentã! Informatii legate de COVID -19 puteti primi si la numãrul de telefon – serviciu de permanentã al Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui – 0770.379.448″.