|

Situaţie disperată în România! Tot mai puţini conaţionali reuşesc să îşi plătească la zi facturile

Situaţie disperată în România. Potrivit unui raport european, romanii sunt printre cetăţenii UE care reuşesc cu greu să îşi plătească facturile la zi. Motivul principal pentru care romanii nu pot să îşi plătească facurile este lipsa banilor, dar şi faptul că nu sunt obişnuiţi să facă economii. Jumătate din cei care au răspuns la chestionar au declarat că rămân cu mai puţin de o treime din venituri după plată facturilor şi a ratelor.

Patru din zece romani au declarat că au întârziat cel puţin o dată cu plata facturilor în ultimul an. Raportul a fost realizat pe un eşantiona de aproximativ 24.000 de cetăţeni din Uniunea Europeană. Cei care plătesc la timp susțin însă că rămân cu puține fonduri în buzunare.

Specialiștii în finanțe recomandă cât se poate să evităm risipa mai ales la utilități și să încercăm să punem bani deoparte, indiferent de sumă.

Creșterea facturilor are și un efect negativ asupra stării generale a plătitorilor, susțin jumătate dintre repondenți. Raportul mai arată că ocupăm penultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul economisire. Doar grecii pun mai rar și mai puțini bani deoparte decât noi.

https://www.bzi.ro/situatie-disperata-in-romania-tot-mai-putini-conationali-reusesc-sa-isi-plateasca-la-zi-facturile-3831370