|

Slănic Moldova redevine “capitala” dezbaterilor academice pentru studenți

Tinerii studenți, pasionați de dezbateri, înlocuiesc băncile universităților cu tribuna dezbaterilor educative, în acest weekend, reunindu-se pentru a V-a ediție a COMPETIȚIEI NAȚIONALE DE DEZBATERI PENTRU STUDENȚI (16-20 octombrie 2019) desfășurată la Slănic Moldova, jud. Bacău.

Evenimentul încheie calendarul competițiilor de dezbateri academice organizate de ARDOR Moldova în acest an. Seria proiectelor adresate tinerilor debateri din toată țara a fost deschisă de Concursul de Dezbateri Sociale pentru elevi: „FII VOLUNTAR! IMPLICĂ-TE!” (14-17 august 2019), fiind continuată de Competiția Națională de Dezbateri pentru Studenți.

Proiectul se bucură de sprijinul financiar al Ministerului Tineretului și Sportului, fapt ce a permis înscrierea în competiție a 50 de participanți, studenți din mai multe centre universitare din țară, profesori și coordonatori de cluburi.
În acest context, competiția din acest an va aduce în centrul atenției „Dezbaterea- Activitate de voluntariat și de implicare a studentului în viața societății”. Moțiunile propuse dezbaterii vor provoca participanții să formuleze argumente pro și contra pe tema voluntariatului.

Studenții și instructorii de cluburi participanți vor beneficia de training-uri de formare și experiența unor formatori naționali de prestigiu ai ARDOR Moldova: prof. Carmen Zaharia și de activități de socializare și dezvoltare personală coordonate de prof. Ștefan Zaharia și prof. Iuliana Botezatu.

Proiectul este o oportunitate de dezvoltare personală pentru tineri prin faptul că îi stimulează să se implice în proiecte sociale, promovează talentul acestora în arta oratorică, lucrul în echipă, spiritul competitiv și de fair-play la concursurile de dezbateri și încurajează socializarea tinerilor cu preocupări comune prin participarea la activități distractive specifice vârstei. …https://www.desteptarea.ro/slanic-moldova-redevine-capitala-dezbaterilor-academice-pentru-studenti/