|

Soferul Iadului: a furat masina unor bãtrâni si a ajuns cu ea în sant!

INVITATIE LA FURT…Un tânãr din comuna Vutcani, Daniel Asandei, a fost arestat preventiv de cãtre politistii din cadrul Sectiei 7 Politie Ruralã Banca, pentru sãvârsirea infractiunilor de furt în scop de folosintã, furt calificat, conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere si distrugere. Acesta a profitat de faptul cã o familie de pensionari din comunã au lãsat autoturismul neasigurat în garaj, si cu cheia în contact! Dupã ce a furat masina, hotul a intrat cu ea în sant, neavând permis. A fugit de la fata locului si a sustras mai multe bunuri din autoturism.

Politistii din cadrul Politiei Municipiului Bârlad – Sectia 7 Politie Ruralã Banca – au probat activitatea infractionalã a unui bãrbat în vârstã de 21 ani, Daniel Asandei, bãnuit de comiterea infractiunilor de furt în scop de folosintã, furt calificat, conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere si distrugere. Tânãrul a fost prezentat pe 17 februarie în fata instantei de judecatã din cadrul Judecãtoriei Bârlad, iar instanta a decis urmãtoarele: „Dispune arestarea preventivã a inculpatului Asandei Daniel, pentru sãvârsirea infractiunilor de furt în scop de folosintã, furt calificat, conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere si distrugere”, scrie pe site-ul Judecãtoriei Bârlad.

În urma cercetãrilor efectuate, politistii bârlãdeni au stabilit faptul cã, în noaptea de 13/14 februarie a.c., bãrbatul a sustras un autoturism parcat într-un garaj situat în localitatea Vutcani. Masina apartine unor pensionari din localitate si era în garaj complet neasiguratã, mai precis cu usile descuiate si cu cheia în contact. Desi nu poseda permis de conducere, Daniel Asandei a condus autoturismul pe drumul european DE 581, drumurile judetene DJ 244 A si DJ 244 H. Pe raza satului Viisoara, comuna Viisoara, a pierdut controlul directiei de deplasare într-o curbã la dreapta, a pãrãsit partea carosabilã si a rãmas blocat într-o rigolã, provocând avarii autoturismului. Hotul a abandonat autoturismul pe raza comunei Viisoara si a fugit, dar nu înainte de a fura mai multe bunuri si sume de bani din autoturism.

„Pe perioada derulãrii activitãtii infractionale, bãrbatul a sustras din autoturism mai multe bunuri si sume de bani, prejudiciul rezultat în cauzã fiind estimat la peste 4 000 lei. În ziua de 16 februarie a.c., împotriva bãrbatului a fost luatã mãsura retinerii pe o perioadã de 24 de ore, ulterior, bãrbatul de 21 de ani fiind arestat preventiv pentru 30 de zile de cãtre Judecãtoria Bârlad.”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Bãrbatul este cercetat în mai multe dosare penale ce au ca obiect infractiuni de furt, distrugere dar si infractiuni la regimul rutier. Daniel Asandei a furat acum un an un autoturism, exact ca acum, a plecat cu el, fãrã a poseda permis de conducere, a fãcut accident si a abandonat masina distrusã. A fost pus sub control judiciar atunci, dar se vede cã nu s-a învãtat minte si a continuat cu infractiunile. El este cel care în urmã cu doi ani, mai precis în mai 2018 a tãiat cauciucurile la trei masini parcate în fata locuintei agentului de politie – ajutor de sef de post. Incidentul a avut loc în noaptea de 20/21 mai 2018, iar masinile cu rotile tãiate apartineau politistului, prietenei acestuia si Postului de Politie Vutcani (autospecialã de politie). Cercetãrile sunt continuate în vederea probãrii întregii activitãti infractionale. Activitãtile au beneficiat de sprijinul politistilor Directiei Operatiuni Speciale.

CITITI SI: http://www.vremeanoua.ro/infractorii-i-au-pus-gand-rau-agentului-de-politie-mantarosie