|

SOLIDARITATE: Luptătorii SAS din IPJ Vaslui au donat sânge pentru colegul lor rănit!

ULTIMA ORA: 12 luptători ai  SAS (Serviciului de Acțiuni Speciale) din cadrul IPJ Vaslui  au mers astăzi dimineață la Centrul Județean de Transfuzii Sangvine din Bârlad,  ca să doneze sânge pentru polițistul atacat cu o sabie și rănit în timpul unei percheziții domiciliare la Rădăuți, Suceava.

„Colectivul pentru Acțiuni Speciale Vaslui s-a prezentat la Centrul de Transfuzii  Bârlad  unde au donat  sânge pentru colegul nostru ultragiat în misiune în localitatea Rădăuțiă”, a declarat Silvia Manta, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. In următoarele zile, mai mulți polițiști din cadrul IPJ Vaslui vor dona și ei sânge pentru luptătorul SAS rănit. S-a făcut, totodată, apel  către populație de a face astfel de gesturi  nu doar atunci când sunt situații majore.
„Am venit pentru colegul nostru, să donăm, să îl susținem și să fim alături de el. Este important să donăm sânge nu doar atunci când sunt astfel de cazuri. Încercăm să facem tot ce se poate pentru ca  să își revină colegul nostru. Pentru noi este greu în orice moment. Suntem pregătiți și trebuie să facem față oricărei situații”, a afirmat unul dintre polițiștii SAS care au donat sânge în cursul dimineții la Bârlad. Medicii sunt în continuare “extrem de rezervați  privind starea de sănătate a polițistului rănit în misiune la Rădăuți”, a afirmat, miercuri, Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” din Iași. “Pacientul a petrecut noaptea la Terapie Intensivă. Este intubat, ventilat, pe suport volemic. Este în stare gravăîn continuare din cauza severității  lezionare  și  a posibilelor complicații”, a declarat pentru AGERPRES dr. Ciuhodaru.
Vă reamintim că luni,  în timpul unei percheziții ce avea loc la Rădăuți, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) au desfășurat o acțiune pentru destructurarea unei grupări infracționale, fiind efectuate percheziții domiciliare.  La una dintre locuințele percheziționate, în Rădăuți, una dintre persoanele vizate l-a atacat și rănit, cuun topor (sau sabie), pe agentul șef adjunct de poliție Dan Ciprian Sfichi, din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava, „rănindu-l foarte grav la cap și braț”, conform IPJ Suceava.