|

Solomon si PSD, doi ani de minciuni! (VIdeo)

COMEMORARE Moment de tristã amintire pentru toti bârlãdenii: sâmbãtã, 26 aprilie, s-au împlinit doi ani de când deputatul Adrian Solomon, pe vremea aceea mare luptãtor contra gazelor de sist si evident a celor aflati la putere (Bãsescu, MRU, Pintilie, Dan Marian, etc), lua în derâdere Sfânta Biblie, jurând cu mâna pe ea, cã va lupta pentru ca firma Chevronul sã nu otrãveascã pãmânturile vasluienilor! Cu un populism extrem, Solomon rostea fraze penibile de la microfonul celei mai mari adunãri populare din judetul Vaslui, mimând un patriotism fals si vituperând împotriva gazelor de sist, a guvernului, a presedintelui României si a americanilor de la Chevron. “Plânge si cerul cu noi”, urla spre multime deputatul, în aplauzele multimii care – ce trist! – chiar îl credea. Cum însã banul bate patriotismul si interesele politicienilor si, adesea, mai putin decât o ploaie de varã, Solomon a întors-o…ca la Bârlad: s-a dat de partea Chevronului si a început sã îi înjure si sã-i ameninte pe oamenii declarati împotriva gazelor de sist. A uitat si de jurãmântul sãu cu mâna pe Biblie si de patriotismul afisat.

Cã tot a început campania electoralã pentru alegerile europarlamentare, în care PSD se laudã cã a adus în România investitori strategici, numind compania Chevron printre acestia, nu putem sã nu vã amintim cã, acum douã zile, mai precis pe 26 aprilie, s-au împlinit doi ani de la cea mai mare manifestare antifracking din lume, care a avut loc la Bârlad. Tot mapamondul a fost la curent cu faptul cã 8000 de oameni au iesit în stradã, manifestând si strigând cã nu vor permite ca firma Chevron, care tocmai încheiase un acord privind explorarea si exploatarea gazelor de sist în perimetrul Bârlad EV 2, sã-si instaleze sondele. În fruntea manifestantilor s-a asezat atunci PSD Bârlad, prin cei care îl reprezentau: deputatul Adrian Solomon, Dumitru Buzatu, vicepresedintele CJ Vaslui pe atunci si presedinte al PSD Vaslui, Constantin Constantinescu, primarul Bârladului precum si Grupul de Initiativã al Societãtii Civile (GISC) din Bârlad, reprezentat de sapte oameni de valoare din rândul bârlãdenilor: gr.(r) Nicolae Rotaru, protopopul de Bârlad, pr. Vasile Lãiu, notar Lulu Fânaru, ing. Violeta Cozar, geolog dr. Gabriel Milan Sava, ing. Ovidiu Tiron si ing. Ioan Igiescu. Atunci, în fata a peste 8000 de bârlãdeni Adrian Solomon a jurat cu mâna pe Sfânta Scripturã, pusã la dispozitie de protopopul Vasile Lãiu, cã nu va accepta niciodatã ca Chevron sã vinã în judetul Vaslui.

Solomon a fãcut sperjur!

“Eu cred cã toti de aici v-ati adunat ca sã vã cereti dreptul la viatã. Si iatã cã si Dumnezeu plouã cu lacrimi, plângând pânã la urmã soarta care va sã vinã dacã noi nu vom fi hotãrâti sã spunem pânã la capãt <<Nu gazelor de sist>>. Si o spun tare sã ne audã si Bãsescu, si Mihai Rãzvan Ungureanu, si Pintilie, si Dan Marian, toti cei care vor trebui sã voteze motiunea de cenzurã împotriva acestui guvern trãdãtor, care si-a pus în gând sã slujeascã unor companii americane sau de oriunde sunt ele si sã vã ignore pe dumneavoastrã, cei care pe 22 martie ati spus Nu companiilor americane. Asa cum Stefan cel Mare a luptat cu turcii, cu ungurii, cu polonezii, va trebui si noi la un moment dat sã ne punem în calea camioanelor, sã ne punem în calea sondelor si sã-i fugãrim pe toti cei care vor sã ne facã rãu nouã si urmasilor nostri! Conform Constitutiei, poporul român este suveran, poporul român se autoguverneazã, nu vin altii lãsati de americani pe pãmânt sã decidã în numele nostru, numai noi decidem ceea ce este bine pentru viata noastrã si viata copiilor nostri. De aceea trebuie sã strigãm încã o datã guvernului întreg cã puterea nu este a lor, este a dumneavoastrã, ei sunt reprezentantii dumneavoastrã si strigãtele dumneavoastrã trebuie sã le audã, nu valizele cu bani care le carã tot felul de americani! Am vorbit tot timpul cu mâna pe aceastã Sfântã Carte (Biblia – n.r.) si a fost în fata fiecãrui vorbitor de aici, am jurat si în Parlamentul României pe Biblie si pe Constitutie, sã apãr interesele cetãtenilor, sã vã apãr pe dumneavoastrã care m-ati ales si spun clar <Nu gazelor de sist>!!”, încheia, apoteotic, deputatul Adrian Solomon. La trei zile dupã ce PSD a ajuns la guvernare, votat (în USL) de aproape 70% de români, pe 12 decembrie 2012 Ponta semna acordul cu Chevron, dând mânã liberã distrugerii inevitabile a judetului Vaslui, unde se vor monta 2800 de sonde, conform acordului încheiat între Chevron si Guvernul Ponta. Iar la sase luni dupã ce a jurat pe Biblie, deputatul Adrian Solomon s-a sucit la 180 de grade, declarând cã gazele de sist sunt bune, acceptând fãrã nicio urmã de jenã ridicarea sondelor la Pungesti si în curând la Puiesti, blamând si amenintând pe cine se mai ridica împotriva Chevron, aproape desfiintând prin santaj GISC Bârlad, obligând tot prin santaj pe primarul Constantin Constantinescu sã nu mai aprobe niciun fel de manifestare contra Chevron si antifracturare hidraulicã în Bârlad!

IA AMINTE, SOLOMON!

Cum pedepseste Dumnezeu pe cel care jurã strâmb pe Sfânta Scripturã!

“Jurãmântul strâmb! Un cuvânt care exprimã lipsa de cuviosenie; un cuvânt ce semnificã lipsa de evlavie fatã de Dumnezeu; un cuvânt ce înseamnã încãlcarea jurãmântului; un cuvânt ce înfãtiseazã stricãciunea moralã; cuvântul ce vãdeste viclesugul si înselãciunea; care zugrãveste nerusinarea; un cuvânt care mãrturiseste încãlcarea datoriilor sacre; un cuvânt care scoate la ivealã sufletul viclean, inima împietritã si mintea stricatã. Cel ce încalcã jurãmântul este lipsit de cucernicie, pentru cã, desi a invocat numele dumnezeiesc si dreptatea dumnezeiascã spre adeverirea si probarea cuvintelor sale, si-a încãlcat jurãmântul, fãrã sã tinã seamã de evlavia datoratã lui Dumnezeu si de dreptatea dumnezeiascã pe care el însusi a invocat-o. Sperjurul este lipsit de evlavie, pentru cã poartã pe buzele lui numele dumnezeiesc, cu intentia de a-si ascunde scopurile viclene si de a pune în fapta blestematã dorinta inimii sale. Sperjurul este viclean si impostor, fiindcã îsi bate joc si de cele dumnezeiesti si de cele omenesti ca sã-i însele pe cei care-si pun încrederea în el. Sperjurul este un nerusinat, pentru cã nu-i este rusine sã mintã în fata lui Dumnezeu si a oamenilor. Cel care jurã fals dispretuieste datoriile sale sacre, pentru cã se sustrage de la obligatia de a le respecta. Sperjurul este viclean, pentru cã trage folos de pe urma evlaviei fatã de Dumnezeu a credinciosilor, spre a-i însela. Sperjurul are inima impietritã, fiindcã se aratã nesimtitor în fata groaznicei sale cãderi morale. Cel care a jurat strâmb, chiar dacã i se pare ca trãieste, a fost rãnit si este deja mort; Înteleptul Solomon zice: <<Cei care jurã strâmb împotriva dreptãtii, dispretuiesc tot ce e sfânt.>> Vai, de trei ori vai! Oare cum vor putea sperjurii sã îndure ziua Domnului?” spune Sfântul Nectarie din Eghina în cartea “Cunoaste-te pe tine însuti sau Despre virtute”. Preotii spun cã pedeapsa pentru sperjur, în cazul jurãmântului strâmb pe Sfânta Scripturã este interzicerea la împãrtãsanie a sperjurului timp de sapte ani si este cea mai mare pedeapsã pe care Biserica o aplicã credinciosilor.