|

UPDATE Minora a fost gãsitã

Astãzi mama fetei dispãrute le-a mai dat un indiciu politistilor indicând o adresã la care ar putea fi gãsitã minora. Acestia au mers la adresa indicatã si, surprizã, a fost gãsitã fata datã dispãrutã. Acum aceasta este internatã si consiliatã la un centru al Directiei pentru Protectie si Asistentã Socialã Vaslui.

Somnul politistilor vasluieni naste trafic de persoane!

BÃTAIE DE JOC O minorã a dispãrut si este, cel mai probabil, victimã a traficului de persoane, în conditiile în care politistii vasluieni stiau de aceastã disparitie dar n-au miscat un deget. Abia dupã ce mama fetei a fãcut apel la presã, politistii s-au mobilizat, însã fãrã niciun folos. Minora este de negãsit! Nu este primul caz în care subordonatii comandantului Mihai Carp dau dovadã de indolentã. La fel de “opreativi” au fost acestia si în cazul tânãrului înjunghiat în centrul Vasluiului. Dacã acesta n-ar fi fost fiul sefului Politiei Locale si dacã politistii locali nu l-ar fi identificat, probabil agresorul n-ar fi fost descoperit nici pânã acum!

Vinerea trecutã, minora Andreea Nitoi a dispãrut de la domiciliu. Conform mamei acesteia, familia stia cã fata avea o relatia cu un individ pe nume Vasile Negrescu în vârstã de 18 ani. Mama si surorile minorei au declarat cã au încercat de mai multe ori sã punã capãt acestei relatii având în vedere faptul cã fata are doar 13 ani, iar bãiatul este mult mai mare si cu un anturaj dubios. De aceea în momentul în care s-au adresat politistilor au spus si unde ar putea fi gãsitã minora. “Nouã ne-a fost fricã sã mergem în casa acestor oameni. Sunt mai multi tigani care locuiesc acolo si ne-au amenintat. Marti am depus plângere si am spus unde poate fi gãsitã fata. Miercuri am sunat si am rugat politistii sã meargã cu noi la familia unde se aflã fata. Am sunat de mai multe ori dar un politist ne-a zis cã dacã îl mai deranjãm ne amendeazã” ne-a declarat mama fetei dispãrute.

Politistii s-au trezit brusc când au aflat cã “presa” este pe fir

La aproape o sãptãmânã de la disparitia fetei si la douã zile dupã ce Politia a fost sesizatã, un echipaj a catadixit sã se deplaseze pânã la locuinta în care se bãnuia cã se aflã minora. N-ar fi fãcut acest efort dacã mama fetei nu ar fi luat la rând redactiile de ziar din Vaslui. Abia atunci când au aflat cã ziaristii se intereseazã de caz, politistii s-au prezentat la locuinta lui Vasile Negrescu. Prea târziu, minora nu se mai afla acolo. Dupã vizita politistilor, mama fetei a primit un telefon de la minorã. “Mi-a zis cã e la Iasi si cã pleacã la Suceava si la Cluj si sã nu o ma caut”, a declarat aceasta.

“Politistii si-au bãtut joc de noi”

“Politistii ne-au spus cã fata nu vrea sã vinã acasã. De fapt, sunt sigurã cã nici nu s-au interesat de soarta ei. Pânã la urmã este un copil. A fost influentatã de acea familie de tigani. Ne este fricã pentru cã stim cã se ocupã cu lucruri necurate, corup fete si le pun sã se prostitueze. Le-am spus asta si politistilor dar nu ne-au bãgat în seamã. N-au fãcut nimic”, a declara sora mai mare a minorei.