|

Sorin Braniste, copresedinte ALDE Vaslui: “Guvernarea PSD-ALDE creste veniturile românilor”

ALDE Vaslui, partidul care a fost creditat cu peste 7.000 de voturi la alegerile parlamentare, anuntã cã urmeazã un an în care promisiunile electorale vor fi onorate. O primã mãsurã luatã este cresterea salariilor în administratia publicã localã, sute din functionari din primãriile judetului urmând sã primeascã salarii majorate cu 20%, de la 1 februarie. “Mãsurile luate de guvernul PSD-ALDE au efecte benefice directe în buzunarul românilor si aratã cã suntem pe drumul cel bun. Pentru noi conteazã vocea cetãtenilor si românii simt cã votul lor este respectat. Mãsurile adoptate de guvernul PSD-ALDE contribuie la cresterea veniturilor populatiei, la stimularea mediului de afaceri, dar și la sustinerea tinerilor.

Pentru multi români, veniturile vor creste încã de luna viitoare. Va creste salariul minim de la 1250 de lei la 1450 de lei. Tot de la 1 februarie vor creste salariile functionarilor din primãrii cu 20%.Artistii vor beneficia tot de luna viitoare de o crestere salarialã de 50%. Existã si alte vesti bune care vor fi resimtite de români pe parcursul acestui an si care confirmã directia în care vrem sã guvernãm România. De la 1 Martie va creste valoarea pensiei minime garantate de la 400 de lei la 520 de lei. De asemenea, de la 1 Iulie va avea loc o majorare a punctului de pensie de la 871 de lei la 1000 de lei. ALDE sustine aceste mãsuri ca partid liberal. Sunt mãsuri firești pentru a redistribui creșterea economicã în buzunarele oamenilor. Nu e normal ca România sã aibã cea mai mare creștere economicã din Uniunea Europeanã, iar cetãtenii sã nu resimtã acest lucru în buzunarele proprii. Guvernul PSD-ALDE a adoptat mai multe mãsuri pentru sprijinirea tinerilor și pentru a-i determina sã rãmânã in tara pentru ca suntem datori sã identificãm mãsurile pentru a le oferi argumente cã pot sã își construiascã un viitor la ei acasã. Printre aceste masuri studentii vor beneficia de gratuitate la transportul feroviar la clasa a 2-a, iar bursele acestora se vor majora de la 83 de lei la 201 lei. ALDE o sã vinã cu o serie de propuneri in perioada urmatoare pentru sprijinirea tinerilor.

Începutul guvernãrii este unul promitãtor si aratã românilor cã ne tinem de cuvânt. În prima sãptãmânã, guvernarea PSD-ALDE a fãcut primul pas în ceea ce înseamnã implementarea programului de guvernare, un program care a fost votat de majoritatea românilor. Mãsurilor adoptate de guvernul PSD – ALDE se adaugã si cele pe care Parlamentul le-a votat, si anume deciziile privind eliminarea impozitelor pe pensiile mai mici de 2.000 de lei si a CASS pentru pensii”, spune Sorin Braniste, copresedintele Filialei Judetene ALDE Vaslui.