|

Sorin Radu, propuneri pentru rezolvarea problemei parcãrilor

PROPUNERI… De la an la an, cel putin în zona centralã, dar si în câteva cartiere mai populate, asigurarea unui loc de parcare ajunge sã fie un lux. Sunt vasluieni care spun cã locurile de parcare de la blocul lor, acolo unde îsi parcheazã masinile de mai multi ani, trebuie sã fie strict ale lor, iar oricine parcheazã pe locul lor riscã sã-si vadã masina vandalizatã. Primarul Vasluiului, Vasile Pavãl, a anuntat cã este în lucru un studiu al parcãrilor si al strãzilor cu sens unic, care va rezolva problema acestor parcãri pe 10-20 de ani de zile. Sunt si pãreri, în rândul vasluienilor, conform cãrora s-ar putea crea parcãri subterante pentru sute de masini, una din variante fiind amenajarea unei parcãri subterane sub parcul de la Teatrul de Varã, cu intrare dinspre strada Decebal (Variantã). Fost viceprimar al orasului, acum consilier local PNL, vine cu câteva propuneri cãtre municipalitate, care, crede el, ar putea rezolva spinoasa problemã a parcãrilor.

Pe pagina sa personalã de Facebook, fostul viceprimar a lansat o serie de propuneri cãtre Executivul vasluian, idei care sunt legate de situatiile existente acum în teren. „În comisia de urbanism din care fac parte, s-a declarat cã în jurul fostei unitãti militare vor fi create spatii de parcare pe un rând (un fel de cerc de masini în jurul UM). Acest lucru va rezolva doar în micã parte problemele cetãtenilor din cartierul 13 Decembrie si va crea spatii de parcare excedentare pe strãzile Veteran Turcanu si Florilor, precum si pe partea superioarã a strãzii Militari. Asadar, mai multã poluare în zonã, mai mult disconfort, mai mult trafic inutil si cu sigurantã nervi întisi la maxim la modul în care se vor aloca parcãrile. Solutia cartierului 13 Decembrie este în fapt construirea unei parcãri supraetajate, cu circa 200-300 de locuri, în partea de jos a strãzii Militari sau pe strada Biruintei. O altã zonã cu mari probleme este Traian. Tensiuni vor apãrea odatã cu transformarea benzii întâi a bulevardului în bandã dedicatã transportului în comun, ceea ce va duce la pierderea unui numãr de aproximativ 200 de locuri de parcare. Cum în zonã nu prea existã proprietãti publice unde poate fi construitã o astfel de parcare modernã (supra sau subternã) solutia ar fi construirea unei astfel de parcãri în zona spitalului vechi. E drept, în acea locatie se va construi un spital nou, iar ridicarea unei parcãri ce ar putea fi construitã în locul clãdirilor vechi, ar putea dura. Dar dacã vrem, gãsim solutii. Centrul orasului este a treia zonã ce ar trebui sã beneficieze de o parcare modernã. Solutia ar fi modernizarea parcãrii existente. Ca sã fim realisti, nicio zonã din oras nu stã bine la capitolul parcãri. Tot ce putem noi facem este sã propunem executivului proiectele noastre.

Vino cu solutii pentru orasul tãu. Spune cum vezi tu rezolvarea problemei parcãrilor din oras, din zona în care stai. Noi le vom prezenta colegilor din primãrie si vom avea grijã sã fii auzit, ascultat si înteles. Iar la final vom sti cât de mult îi pasã executivului de pãrerea noastrã, a cetãtenilor”, este mesajul consilierului PNL. Rãmâne de vãzut si ce idei vor avea vasluienii, idei care vor fi preluate de primarul municipiului, în viitorul studiu de solutii privind circulatia prin Vaslui.