|

Sotie de politist, prinsã copiind la examenul organizat de ANFP!

CA SÃ VEZI…. Caz de cascadorii râsului la Primãria Bârlad: seful interimar al Serviciului de Resurse Umane, Irina Gabriela Culcevici, a ratat examenul de la Agentia Nationalã a Functionarilor Publici (ANFP), pentru ocuparea acestui post. Irina Culcevici, al cãrei sot este politist si se poate spune cã trãieste cu legea în casã, a încãlcat prevederile Legii 611/2008 si a fost prinsã, unii zic copiind, ea zice cã avea doar un telefon mobil pe masã! Ambele situatii sunt interzise de lege, astfel cã lucrarea i-a fost anulatã. Mai mare rusine ca asta nu existã, având în vedere cã Irina Culcevici vrea sã fie seful Serviciului de Resurse Umane, unde se organizeazã concursuri pentru angajãri în cadrul Primãriei Bârlad. Primarul Dumitru Boros ne-a precizat cã nu stia de acest aspect al anulãrii lucrãrii, dar nu stie nici dacã îi va mai prelungi interimatul la sefia Serviciului de Resurse Umane. „Mai este pânã la data exipirãrii interimatului, acum nu pot sã vã spun”, a spus primarul Dumitru Boros, un rãspuns clasic de fentare a ziaristilor incomozi.

Pentru cineva care trãieste cu un politist în casã, cuvântul de ordine în viatã trebuie sã fie „Unde-i lege nu-i tocmealã”. Dar pentru Irina Gabriela Culcevici, sotie de politist si sef interimar al Serviciului de Resurse Umane din Primãria Bârlad încã de pe vremea fostului primar, si el interimar, Marin Bunea, nu s-a dovedit asa. A încercat, se pare, sã fenteze concursul pentru ocuparea acestui post, la examenul din 23 mai, la ANFP Bucuresti, fiind prinsã în off-side. O sursã anonimã ne-a precizat cã Irina Culcevici a fost prinsã copiind la examen, iar lucrarea i-a fost anulatã, fiind datã afarã din examen. Desi era singurul candidat, astfel cã toti ochii comisiei erau pe ea, din acea comisie fãcând parte si trei colegi din Primãria Bârlad (Liviu Anghelutã – director executiv financiar în cadrul institutiei bârlãdene, Monica Stoleru – sefa de la Evidenta Populatiei si Cãtãlin Haret – secretarul municipiului Bârlad), Irina Culcevici a încercat marea cu degetul: a fost prinsã copiind, spune sursa noastrã anonimã. „Cum este ca seful de la Resurse Umane, care organizeazã concursuri pentru angajare în primãrie, sã fie prinsã copiind? Cu asa oameni merge mai departe primarul Boros? Ce exemplu dã ea? În loc sã învete…”, ne-a scris sursa noastrã.

„Nu am copiat, aveam un telefon pe masã”

Am contactat telefonic pe Irina Culcevici, pentru a ne preciza personal ce s-a întâmplat la acel examen. Am informat-o cã suntem în posesia informatiei cã a fost prinsã copiind la examenul de la ANFP si am întrebat-o care este varianta ei. „Da, mi s-a anulat lucrarea, de la prezenta unui telefon pe masã, fãrã internet, fãrã nimic. Pur si simplu mi-a fost anulatã lucrarea. Puteti întreba pe cei trei membri ai comisiei de la Bârlad, Liviu Anghelutã, Mona Stoleru si Cãtãlin Haret. Ei stiu ce s-a întâmplat. De la acel telefon s-a întâmplat, care era pus de mine pe masã, pentru cã îmi sunase sau primisem un sms, iar eu l-am pus la vedere. S-a considerat cã nu aveam voie sã am telefon la mine. A fost o chestie aiurea, dar eu nu am copiat, nu este normal sã se spunã asta. Mã voi prezenta la urmãtorul concurs, pe care sigur îl voi lua cu notã maximã. Pentru cã a fost pur si simplu o gresealã! Nu a fost cu intentie! Îmi pare rãu… dar nu am copiat! Nu-mi permit asa ceva, nici mãcar nu m-am gândit”, ne-a precizat Irina Culcevici. Acelasi lucru ni l-a confirmat si Cãtãlin Haret, secretarul municipiului Bârlad, membru în comisia de la Bucuresti, la ANFP. „Da, a fost un telefon întâmplãtor pe masã, fãrã internet, dar pentru cã asa este legea, s-a anulat lucrarea”, a precizat si Cãtãlin Haret. Deci sursa noastrã n-a fost prea bine informatã: Irina Culcevici n-a copiat, ci a ignorat faptul cã nu trebuia sã aibã telefon cu ea! Cu atât mai mult pe masã.

Primarul Bârladului habar nu avea!

Desi a avut trei reprezentanti în comisia de la ANFP Bucuresti, acestia se pare cã nu l-au informat si pe primarul Dumitru Boros cã Irina Culcevici a fost respinsã de la concurs fiindu-i anulatã lucrarea, din cauza unei fraude. Pentru cã, asa cum spune legea, copiatul sau prezenta unui telefon mobil, cu Internet sau fãrã, la candidat, este consideratã fraudã si pe cale de consecintã, este exclus din examen. Pentru cã de la 1 iulie îi expirã interimatul Irinei Culcevici la sefia Serviciului de Resurse Umane, am încercat sã aflãm de la primarul Dumitru Boros dacã i se va prelungi interimatul. „Nu stiam acest lucru, acum aflu de la dumneavoastrã. Mie mi-a spus doamna Culcevici cã n-a luat examenul, dar nu mi-a spus si de ce. Nu stiu dacã îi voi prelungi interimatul, acum sunt ocupat, am avut probleme, pânã la 1 iulie mai este. Nu am luat nicio decizie în acest sens”, a spus primarul Dumitru Boros.