|

Spaimã la Husi: vânzãtorul unui mare magazin din oras, luat cu izoleta!

TEAMÃ… Faptul cã zilele trecute, angajatul unui mare magazin din Husi a fost luat cu izoleta, suspect fiind de coronavirus, le-a dat iar fiori reci localnicilor! De altfel, în ultimele zile, a fost al patrulea caz de persoanã suspectã de COVID 19. Din fericire, asa cum au comunicat ieri medicii de la Spitalul Husi, cel putin angajatul magazinului din oras a iesit negativ la primul test. “Ne-am interesat de situatia sa la colegii de la Spitalul Bârlad si primul test a iesit negativ. Urmeazã sã mai fie supus celui de-al doilea test, pentru a fi sigur faptul cã nu este infectat cu COVID 19″, au spus medicii. Alte douã persoane din oras, aflate o vreme în izolare, dar a cãror stare de sãnãtate s-a deteriorat brusc, au fost si ele testate, dar au avut noroc si testele au iesit negative. Emotii mai are o tânãrã de aproximativ 30 de ani, din Valea Grecului, care este si ea la Spitalul din Bârlad si asteptã rezultatul testului COVID 19.

Vestea cã responsabilul unui cunoscut magazin din Husi este suspect de coronavirus si a fost dus la spital, într-o stare de sãnãtate destul de afectatã, a stârnit rumoare în oras. Bãrbatul care vindea la acel magazin intrase în contact cu multe persoane, ceea ce tocmai acest lucru le-a dat de gândit medicilor, care au luat la cunostintã de situatia sa. S-a considerat cã existã posibilitatea ca acesta sã fie infectat cu coronavirus. “În momentul în care a prezentat anumite simptome, vã dati seama cã prima întrebare a fost legatã de contacti, de persoanele din jur. Dar la acest magazine vin multi oameni, unii reîntorsi din strãinãtate. Unii respectã regulile de igienã, de precautie în fata bolii, altii nu. De aceea, imediat s-a considerat ca fiind suspect de coronavirus si transportat ca atare la Spital”, au spus cadrele medicale. Ieri însã, medici din cadrul Spitalului Husi au precizat faptul cã s-au interesat de situatiua acestui pacient, tocmai pentru a sti cum se prezintã lucrurile la nivel de oras, iar vestea bunã a fost cã primul test a iesit negativ. “Domnul în cauzã a primit rezultatul primului test COVID 19 si nouã ni s-a transmis de la Bârlad cã este negativ. Dar urmeazã sã i se facã al doilea test, pentru siguranta cã nu are aceastã infectie în organism”, au precizat medicii din cadrul Spitalului Husi.

Trei din patru teste au iesit negative. O tânãrã de 30 de ani asteaptã rezultatul!

În ultimele zile, au mai fost alte trei persoane, suspecte de coronavirus. Este vorba despre doi bãrbati din Husi, care au stat o vreme în izolare. Lor li s-au fãcut teste, dar au iesit negative. A mai rãmas sã astepte rezultatul testului o tânãrã din Valea Grecului. Femeia de aproximativ 30 de ani a fost testatã pentru COVID 19, dupã ce s-a simtit rãu. Ea intrase în contact cu câteva rude si apropiati, reveniti de peste hotare. “Sã sperãm cã nici în cazul ei nu va fi vorba despre un test pozitiv”, au spus medicii de la Husi. De reamintit cã în oras au fost pânã acum douã cazuri de persoane infectate de coronavirus. Unul s-a confirmat la un sofer de TIR de 40 de ani, iar celãlalt, la un bãrbat în vârstã de 70 de ani.