|

Spectacole si artificii pentru bârlãdeni, de Sãrbãtori! (FOTO)

APROBAT…S-au aprins pe 1 Decembrie luminile pentru Sãrbãtorile de iarnã, semn cã s-a aprobat Programul cultural al lunii decembrie, precum si Devizul estimativ al activitãtilor culturale, artistice si sportive. Dupã scandalul, din 27 noiembrie, de la sedinta în cursul cãreia consilierii PSD au plecat, devizul estimativ a mai scãzut de la 217.000 de lei la 141.400 lei, plus cheltuielile nedatate, în valoare de 37.000 de lei.

Sãrbãtoarea de 1 Decembrie, Ziua Nationalã a României care s-a desfãsurat la Monumentul Eroilor Neamului a scos din buget 35.000 lei, în loc de 60.000 lei cât erau prevãzuti initial, semn cã supãrarea consilierilor PSD si a presei locale privind dezmãtul din banul public care se intentiona sã se facã în luna decembrie a dat roade. Instalatii, sonorizare, stegulete, concarde, masã artisti, flori, lumini etc. Urmeazã ca pe 3 decembrie sã aibã loc o activitate la Biblioteca „Stroe Belloescu” si un simpozion la Grãdinita nr. 5 Bârlad, pentru toti directorii de grãdinite din judetul Vaslui, care va costa primãria în jur de 2.500 de lei. Si alte activitãti vor scoate bani buni din buget: Serbãrile de Crãciun si Anul Nou: 35.000 de lei pentru spectacole de colinde si obiceiuri traditionale la care participã elevi din comunele limitrofe, 40.000 de lei pentru Concertul de Crãciun sustinut de Camerata Regalã Bucuresti si 25.000 lei pentru artificiile de Revelion. Devizul mai prevede si plata a douã activitãti nedatate (nu neapãrat în luna decembrie), astfel: 15 000 de lei pentru reabilitarea portii principale de intrare în Grãdina Publicã, cu noua denumire Grãdina Publicã „Mihail Sturza”, cu un basorelief cu chipul domnitorului si panouri luminoase inscriptionate, precum si 32.000 lei pentru achizitionarea a 23 de costume pentru fanfarã. Deocamdatã s-au aprins luminile în Bârlad pentru Sãrbãtorile de Iarnã!

ACTIVITÃTI NEDATATE:

Reabilitarea portii principale de intrare în Grãdina Publicã, cu noua denumire Grãdina publicã Mihail Sturza, un basorelief cu chipul Domnitorului si panouri luminoase inscriptionate.

Buget: 15.000 lei – plãti cãtre furnizor

Achizitionare costume Fanfarã Buget: 32.000 lei – 23 de costume