|

SPERIATI DE “LUPI”

FC Vaslui – Petrolul 0-0

REMIZÃ… În fata Petrolului, echipã nou-promovatã în Liga 1, Vasluiul nu a avut altã tintã decât cele trei puncte, pe care nu a reusit sã le obtinã, în ciuda faptului cã a ratat cât pentru trei meciuri. La fel ca si în primele douã meciuri, jocul “galben-verzilor” depinde prea mult de Sânmãrtean si Adailton. Mult mai complicatã de atât este însã la Vaslui problema unei centrãri. Cine o dã? Un traseu normal ar însemna ca acestea sã vinã din partea mijlocasilor. Din pãcate, în afarã de Sânmãrtean, niciun alt mijlocas nu face asta. E incredibil ca la acest nivel, jucãtori ca Bãlace, Gheorghiu sau Neagu sã nu fie în stare sã dea o centrare, iar atunci când o fac destinatarii nu sunt atacantii ci copii de mingi din spatele portii. Una peste alta, Vasluiul face primul punct din acest sezon si se pregãteste de returul de miercuri cu Twente.

Criticat dupã modul în care a abordat primele douã meciuri ale sezonului, “Dulãul” a rãspuns trimitând în teren o echipã ofensivã cu cinci jucãtori de atac, Gerlem, Adailton, Wesley, Sânmãrtean si Bello. Fãrã Milanov (suspendat), Gabi Cânu si Petar Jovanovic (accidentati), Hizo l-a trimis pe Farkas în centrul apãrãrii, în timp ce pe postul de fundas dreapta l-a folosit pe Gheorghiu. Prima reprizã a fost echilibratã si chiar dacã vasluienii au avut o posesie superioarã, ambele formatii si-au creat ocazii de a înscrie. Willian Gerlem (15), Adailton (21, 29) si Sânmãrtean (45), care a trimis în transversalã din loviturã liberã, au avut cele mai importante ocazii ale “galben-verzilor”, în timp ce Stojmirovic (8) si Oprita (31) au fost foarte aproape de a-l învinge pe Cerniauskas. Cu trei minute înainte de pauzã, Adailton este faultat de portarul Petrolului, Zendeli în afara careului, iar macedoneanul este eliminat. Cu un om în plus peste 45 de minute, repriza a doua s-a jucat într-o singurã directie, spre poarta Ploiestiului, dar vasluienii au ratat cât pentru trei jocuri. Pe rând, Wesley, Temwanjera, Gheorghiu, Adailton, Neagu si Papp nu l-au putut învinge pe Zimmermann, iar atunci când a fost învins a fost salvat de barã, Zmeu (55). Vasluiul ar fi meritat victoria, însã, defensiva ploiestenilor a rezistat eroic si a obtinut un punct mare. Trei meciuri, zero goluri si un singur punct e bilantul Vasluiului care se pregãteste de returul cu Twente.

HIZO: “Ne-a lipsit sansa”

La finalul meciului cu Petrolul, Viorel Hizo s-a arãtat dezamãgit de rezultatul jocului. “Este foarte greu sã vorbesc dupã un asemenea meci. Din foarte multe puncte de vedere, este inadmisibil sã nu câstigi cu Petrolul. Am avut 60 de minute un om în plus si foarte multe centrãri în careu sau în preajma careului din care nu am reusit, din pãcate, sã fructificãm nici una. Sã vedem ce putem face dupã meciul cu Twente, sã remediem ceea ce nu a iesit bun la acest început de campionat. Este inadmisibil randamentul nostru pentru cã, în mod normal, trebuia sã câstigãm meciul cu Petrolul. Cred cã nu a fost jucãtor de la Vaslui, evident cu exceptia portarului, care sã nu aibã posibilitatea sã înscrie. Este clar cã ne-a lipsit sansa din moment ce ai mingea 70 de minute în fata portii si nu reusesti sã înscrii”, a declarat Viorel Hizo.

MULTUMIT DE REZULTAT

Antrenorul Petrolului, Valeriu Rãchitã considerã cã meciul de sâmbãtã împotriva Vasluiului a fost unul dificil împotriva unor jucãtori de valoare. Acesta se declarã multumit de rezultat, chiar dacã planul era acela de a obtine victoria. “Stiam ce ne asteaptã la Vaslui si, de aceea, sunt multumit de modul cum s-au achitat jucãtorii de sarcini, mergând pânã la epuizare. Bãietii au înteles ce au de fãcut si, de aceea, consider cã am obtinut un punct meritat la Vaslui, cu multã trudã. Eu le-am explicat la jucãtori care este diferenta dintre liga a II-a si liga I, cât trebuie sã alergi si sã muncesti. Noi ne-am propus sã câstigãm cu FC Vaslui, fãcându-ne chiar si un plan tactic în aceastã idee. Trebuia sã jucãm închis 50-60 de minute, iar apoi sã atacãm cu jucãtorii de vitezã, pe benzi. Numai cã accidentarea lui Djurovic si eliminarea lui Zendeli ne-au dat planul peste cap”, a declarat Valeriu Rãchitã.