|

Spirit civic: o femeie a demascat un sofer care a lovit o masinã si a fugit

EXEMPLU… O bârlãdeancã a oferit ieri o exemplarã lectie de spirit civic, dupã ce a vãzut, întâmplãtor, cum un sofer iresponsabil loveste o masinã în parcarea unui supermarket si apoi fuge de la locul faptei. Femeia a procedat ca un adevãrat detectiv: si-a notat imediat toate detaliile despre masina care a produs accidentul si nu a plecat din parcare, pânã nu a venit proprietarul vehiculului lovit, cãruia sã-i dea informatii despre autorul faptei. Reprezentatii Inspectoratului de Politie sustin cã soferul vinovat are la dispozitie 24 de ore sã declare accidentul. În caz contrar, riscã sã rãmânã fãrã permis.

Ieri, în jurul prânzului, în parcarea Lidl, din proximitatea Grãdinii Publice din municipiului Bârlad, a avut loc un incident mai putin obisnuit. O doamnã care venise la cumpãrãturi observase cum un bãrbat, aflat la volanul unui autoturism, cu numãrul de înmatriculare VS 03 RNG, loveste destul de serios o altã masinã din parcare, însã dupã accident, pãrãseste locul, ca si cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Bârlãdeanca, intrigatã de nonsalanta soferului, sustine cã nu a stat deloc pe gânduri si a notat toate detaliile despre masina în cauzã.

Femeia cu spirit civic nu a vrut sã plece de la fata locului, pânã nu a vorbit cu soferul pãgubit, ca sã-l demaste pe autorul accidentului!

“Eu parcam. Si am vãzut o masinã, cu numãrul VS 03 RNG, cum a lovit destul de tare o altã masinã din parcare. Cred cã masina care a produs accidentul era un Logan, ca marcã, dar nu pot spune sigur. Cert este cã era de culoare bej. Dupã ce a vãzut cã a lovit masina, acel sofer a plecat, pur si simplu. Eu însã am stat aici, pentru a putea sã vãd a cui este masina lovitã, si a-i spune omului cine este vinovat”, a spus bârlãdeanca. Femeia a mãrturisit faptul cã îndârjirea aceasta cu care vrea ca astfel de soferi sã fie identificati si trasi la rãspundere vine si dintr-o experientã personalã. “Si mie mi s-a întâmplat sã mi se zgârie masina, respectivul sofer sã fugã si eu sã rãmân cu paguba”, a spus femeia, care a vrut sã rãmânã anonimã. Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui au sustinut, referitor la aceastã situatie, cã soferul acuzat cã a produs accidentul din parcarea Lidl, are obligatia ca, în termen de 24 de ore, sã se prezinte la Politie, pentru a declara accidentul. În caz contrar, spun oamenii legii, soferul în cauzã va fi identificat, iar ulterior, împotriva sa vor fi luate toate mãsurile legale, inclusiv suspendarea permisului de conducere pentru 30 de zile.