|

Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui a rãmas fãrã stocuri de sânge

APEL LA POPULATIA JUDETULUI… Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui a lansat un apel public, dupã ce stocurile de sânge s-au epuizat. Pentru a veni în ajutorul celor care doresc sã doneze, conducerea unitãtii sanitare a anuntat cã pune la dispozitie mijloace de transport pânã la Centrul de Transfuzii din Bârlad.

Apelul public a fost lansat pe Facebook, dupã ce spitalul a rãmas fãrã stocuri de sânge. “Apel urgent: stocuri de sânge epuizate! Stimati concetãteni, din cauza stocurilor de sânge ce sunt aproape inexistente, vã rugãm sã veniti la donare. Viața semenilor nostri depinde de noi! Gestul de a dona sânge este foarte important pentru pacientii din spitalul nostru, multi dintre ei au nevoie de sânge, iar viata lor poate sã depindã de aceastã pungã de sânge! Este un mod de a arãta cã-ti pasã de ceilalti oameni din jurul tãu! Sângele donat de tine poate salva un nou-nãscut, o mamã, un tatã, un frate sau o sorã. Tu le poti oferi o sansã de a-si trãi mai departe viata! Poti sã fii sigur cã de sângele tãu este întotdeauna nevoie si cã ar putea fi de folos chiar cuiva drag”, se aratã în postarea de pe reteaua de socializare.

Mijloc de transport pentru donatori

Conducerea unitãtii sanitare reaminteste cã pot dona sânge persoanele sãnãtoase cu vârste cuprinse între 18 si 60 de ani (pentru prima donare, între 18 si 50 de ani), cu greutatea de peste 50 de kg, care sã nu fi suferit de hepatitã viralã, sifilis, tuberculozã, malarie, infectie HIV, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimã. De asemenea, nu pot dona sânge femeile însãrcinate si persoanele care au suferit în ultimele sase luni interventii chirurgicale. Ca sã asigure accesul donatorilor la Centrul de Transfuzii din Bârlad, conducerea SJU Vaslui pune la dispozitie si mijloace de transport. “Pentru a facilita deplasarea potentialilor donatori cãtre Centrul de Transfuzii Bârlad, Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui poate pune la dispozitie un mijloc de transport, în cazul în care sunt cel putin cinci solicitanti”, au mai precizat reprezentantii spitalului. Pentru înscriere transport, cei interesati pot suna la numãrul de telefon 0236 316 626.