|

Spitalul TBC Bacău are stație proprie de oxigen medical

Pentru prima oară în 45 de ani, Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău (Spitalul TBC, cum e cunoscut) deține o stație proprie de oxigen medical. Primarul Cosmin Necula spune că investiția este cu atât mai importantă, în contextul epidemiei de coronavirus.

Primarul Cosmin Necula a dat publicității o înregistrare video despre stația de oxigen de la spital. „Acum câteva săptămâni, când am filmat acest video, nici nu ne gândeam că, peste puțin timp, investiția noastră se va dovedi a fi atât de importantă în contextul actual”, a spus Necula.

Tratarea pacienților nu mai depinde de numărul tuburilor de oxigen disponibile, iar personalul medical și bolnavii sunt feriți de riscul utilizării acestor tuburi. Stația stochează oxigenul și îl distribuie printr-o instalație proprie direct în saloane, la patul pacienților.Stația de stocare și rețeaua de distribuție a oxigenului medical au costat 210.000 lei.La Spitalul de Pneumoftiziologie, un etaj este pregătit pentru a prelua, în caz de nevoie, pacienți Covid-19….https://zdbc.ro/premiera-spitalul-tbc-bacau-are-statie-proprie-de-oxigen-medical/