|

(S)PORTretul săptămânii: Triplusalt în lumea Georgianei Aniței

Uneori, fericirea se măsoară în centimetri. În puțini, foarte puțini centimetri. „Când am reușit să sar anul acesta 13.63 metri, am fost fericirea întruchipată. Nimeni și nimic nu m-ar fi putut tulbura în acea zi”, povestește Georgiana Aniței. „În sfârșit, îmi băteam propriul record. De la 13.60 ajungeam la 13.63. OK erau doar trei centimetri, dar pentru mine contau enorm. Doborâsem o barieră, un prag psihologic”. Triplusaltista băcăuană în vârstă de 20 de ani e toată un zâmbet, chiar dacă 13.63 a rămas în urmă, iar noua provocare se numește 13.90, ceea ce ar echivala cu baremul de calificare la Europenele de Seniori de anul viitor, de la Paris. „Asta este ținta pentru 2020.

Și, la cum decurg pregătirile sub supravegherea doamnei profesoare Doina Anton, spun că există șanse însemnate să ating și această bornă”, mărturisește atleta SCM Bacău- CSM București. Dar o discuție cu Geo Aniței nu se învârte niciodată doar în jurul gropii cu nisip, a metrilor și a centimetrilor, a baremurilor de calificare și a PB-urilor. Fire veselă și minte deschisă, fosta campioană a lumii de cadete este o mană cerească pentru orice reporter. Răspunsurile, indiferent cât de incomode ar fi întrebările, se revarsă precum șampania. Șampania pe care sperăm să o deschidem în curând, la 13.90! Până atunci, e timpul să facem un (triplu)salt în lumea Georgianei, pentru a-i afla nu doar obiectivele sportive, ci și hobby-urile, preferințele și năzuințele. Totul, în (S)PORTretul săptămânii.
Data și locul nașterii: 26 martie 1999, Bacău. …https://www.desteptarea.ro/sportretul-saptamanii-triplusalt-in-lumea-georgianei-anitei/