|

Spovedania preotesei care a refuzat testul ADN: copilul nu este al preotului!

VREMURI DE APOI

DE NECREZUT… Final dramatic în cazul telenovelei cu preotul de la Husi, care si-a dat sotia în judecatã, bãnuind-o cã ar fi fãcut un copil cu alt bãrbat! Dupã mai multe refuzuri de a se prezenta la testul ADN, preoteasa a recunoscut în fata instantei cã, într-adevãr, bãietelul nãscut în interiorul cãsãtoriei nu este al preotului Stefan Salaru. Tãrãboiul a început în urmã cu un an, când preotul Salaru a ascultat gura lumii, care vuia cu zvonuri despre faptul cã preoteasa si un anumit bãrbat ar fi avut o legãturã mult prea prietenoasã. Acesta a început sã verifice treaba mai atent si, la un moment dat, a avut câteva indicii care conturau ipoteza adulterului. A lãsat rusinea deoparte si si-a dat preoteasa în judecatã, înregistrând astfel cu cazul sãu o premierã în zonã. În anul care s-a scurs, tevatura nu a fost usor de dus pentru niciunul dintre protagonisti: termenele de judecatã, refuzurile repetate ale preotesei de a merge cu copilul la IML, istoria deocheatã, scãpatã în public, dar si glumele rãutãcioase despre preoteasã si popã. Ambii au suferit prejudicii de imaginie, însã mãcar adevãrul a iesit la ivealã: preotul a avut dreptate, copilul nu este al lui. Culmea este cã preoteasa Mihaela Salaru, secretarã de comunã, nuanteazã într-un fel cu totul surprinzãtor declaratia prin care admite cã preotul nu este tatãl micutului.

O frumusete de bãietel a fost la mijloc într-un scandal de pominã, petrecut în familia unui preot din Husi, Stefan Salaru. La cateva luni de la nasterea micutului, omul a început sã plece urechea mai mult la vorbele celor din jur, care îi tot susoteau cuvinte rele despre preoteasa lui, secretarã de comunã. Unii îi spuneau cã bãietelul este fãcut cu un alt bãrbat, care se intereseazã frecvent de el si chiar e mândru cã are asa fecior frumos. Preotul a început, spun apropiatii sã facã propriile cercetãri, mai ales cã avea deja unele bãnuieli. Au fost certuri si divergente inclusiv la locul de muncã al Mihaelei Salaru, bãnuitã de sot cã i-a adus în casã copilul altuia. Povestea de alcov, asadar, nu a putut rãmâne prea mult între cei doi protagonisti, astfel cã telenovela neobisnuitã a ajuns publicã. Nu s-ar fi întâmplat acest lucru, dacã preotul nu s-ar fi dus la Judecãtoria Husi, deschizând proces pentru tãgadã de paternitate. Apropiatii l-au încurajat, mai ales cã, dacã nu e copilul lui, nu ar avea de ce sã îsi îndeplineascã obligatiile de pãrinte. În urmã cu mai multe luni, preotul a si pãrãsit domiciliul conjugal, semn cã vrea sã transeze chestiunea, cu orice pret. Preoteasa Mihaela a pãrut în tot acest timp foarte sigurã pe ea, singurul aspect care arãta cã ceva nu e în regulã era reprezentat de refuzurile repetate de a merge la IML Iasi cu bãietelul, pentru testul ADN.

Publicul vrea continuarea telenovelei: “Si, atunci, cine e tatãl? Trebuie gãsit”

Iatã cã, la un an de la izbucnirea scandalului, situatia ia o turnurã neanticipatã. Preoteasa tot nu s-a dus nici cu ordin de la instantã la IML Iasi, dar a mers si a declarat în fata judecãtorului cã, într-adevãr, copilul nu este al preotului. Oricât s-ar fi luat în calcul aceastã ipotezã, confirmarea ei, asa, pur si simplu, e uluitoare. “Si, atunci, cine e tatãl? Trebuie gãsit! Dacã preotul cu care dormea în acelasi pat nu e”, a fost întrebarea zilei. Rãspunsul nu îl stie decât preoteasa Mihaela, care însã are o cu totul altã interpretare asupra declaratiei de recunoastere a faptului cã nu e preotul tatãl micutului.

Preoteasa, dupã ce a declarat cã nu e preotul tatãl copilului, îi aratã… obrazul: “Vineri se face un an în capãt de când sotul meu nu l-a mai vãzut pe cel mic”!

Preoteasa Mihaela a dat ieri o interpretare cel putin ciudatã gestului sãu de recunoastere în instantã cã fiul ei nu este si al preotului. A lasat sã se înteleagã cã preotul ar fi, de fapt, tatãl copilului, numai cã ea a ales sã punã astfel punct scandalului, din orgoliu, supãratã cã el nu revine “la sentimente mai bune fatã de copil”. “Am asteptat o perioadã bunã, cãci am considerat cã sotul meu o sã revinã la sentimente mai normale si poate, nu stiu, poate a fost o perioadã în care a fost tulburat si n-a luat cele mai potrivite decizii, influentat fiind de alte aspecte, dar se pare cã sotul meu are interese diferite de ale celui mic. Si nu cred cã existã pe lumea asta vreun document care sã te facã sã simti ca un tatã. Cã dragostea de pãrinte pentru un copil nu poate fi determinatã de niciun rezultat, de nicio probã, oricât ar fi.. Vineri se face un an în capãt de când sotul meu nu l-a mai vãzut pe cel mic si nu s-a interesat de viata lui. E un an si jumãtate de când umblu prin judecãtorie. În perioada asta, sotul ar fi avut timp sã se gândeascã la cel mic. A considerat cã nu e necesar. Pãcat este cã s-au suprapus problemele personale cu cele profesionale. Între timp am fost nevoitã sã… Nu m-au primit la serviciu din cauza problemelor personale si a scandalului, am fãcut actiune în contencios administrativ, separat încã un proces penal, a fost greu”, a spus preoteasa Mihaela Salaru. Întrebatã cum vor evolua lucrurile de acum înainte, aceasta spus: “Voi încerca sã suplinesc eu toatã afectiunea de care ar avea nevoie un copil din partea ambilor pãrinti”, a sustinut Mihaela Salaru.