|

Spovedania unui fost antrenor al Vasluiului

Cãzut în patimile alcoolului

DESTÃINURI…În 2007 juca pentru FC Vaslui, fiind si antrenorul principal al echipei. Multi spun cã sub comanda sa, “galben-verzii” au jucat cel mai organizat fotbal. Asta probabil si pentru cã toate viata a fost fanul strategiilor nemtesti. Dorinel Munteanu a fost, întotdeauna, genul de jucãtor si antrenor plãcut de toatã lumea, de la suporteri pânã la patroni de club. Timp de trei ani, din 2015 pânã în 2018, “Munti” a traversat cea mai neagrã perioadã a vietii, în care cel mai bun prieten al sãu a fost alcoolul. “Timp de trei ani, am fost pe marginea prãpastiei, dar am reusit sã mã opresc la timp si în câteva luni am scãpat de acest obicei. Acum sunt gata sã revin în fotbal” mãrturiseste Dorinel într-un interviu acordat ziarului Gazeta Sporturilor.

“Totul a început prin 2014, când au apãrut primele semne cã eu si cu Simona (n.r. fosta lui sotie) vom divorta. Am început sã uit de mine, am intrat în niste anturaje, mergeam des la vânãtoare, acolo unde “repriza a treia” e cea mai importantã si cea mai lungã. Era repriza în care începea petrecerea de dupã vânãtoare. Iar eu am început sã beau tot mai mult”, îsi începe Dorinel destãinurile.

“Mã uitam în oglindã si nu-mi venea sã cred cum ajunsesem”

Din cauza derapajelor bahice, Munti ajunsese la aproape 100 de kilograme. Spune cã a iesit din patima alcoolului datoritã actualei sotii, cu care s-a cãsãtorit în 2017, si cu ajutorul duhovnicului sãu. “Ajunsesem la 98 de kilograme de la 80, eram umflat la fatã, neîngrijit. Mã uitam în oglindã si nu-mi venea sã cred cum ajunsesem. Si într-o zi am spus ”Gata! Stop! Opreste-te!” Nu a fost deloc usor, dar am avut vointã, ambitie, am avut-o si pe sotia mea alãturi, la fel si pe duhovnicul meu, pãrintele Crisan. Cu ajutorul lor am reusit. Nu a fost nevoie sã fac vreo curã de dezalcoolizare. Cum am fãcut? Într-o zi am decis cã nu mai vreau sã duc acel gen de viatã. Si am luat-o pas cu pas, zi de zi. O perioadã mi-am propus sã nu mai beau nimic pânã la prânz. Apoi sã nu mai beau pânã la ora 15:00. Si tot asa, am tot împins autointerdictia pânã când, dupã câteva luni, am ajuns sã nu mai beau deloc. În tot acest timp am reînceput sã fac sport, sã merg la salã, la alergare, împreunã cu sotia mea. Iar acum am ajuns iar la 80 de kilograme. Gânditi-vã cã aveam 77 când jucam fotbal! Iar viata mea a revenit la normal” a mai spus Dorinel

Divortul l-a costat o avere

În urma despãrtirii de fosta nevastã, fostul antrenor al Vasluiului a pierdut aproape toatã averea pe care a strâns-o de-a lungul carierei. Nu dezarmeazã însã si priveste cu mult optimism spre viitor. “Am rãmas, printre altele, inclusiv fãrã proprietatea de la Koln, pe care a luat-o fosta sotie. Nici în afaceri nu mi-a mers foarte bine. Aveam o firmã de transport unde am pierdut câteva sute de mii de euro. Dar cine nu pierde în afaceri?! Nu mai sunt la nivelul financiar la care am fost, dar e OK, nu mã plâng. Mai am o bazã sportivã la Resita si alte mici afaceri. Nu produc foarte mult, dar important e cã mi-am revenit, cã sunt gata sã mã apuc de treabã, sã antrenez, pentru cã asta îmi place cel mai mult. Si, cine stie?, poate cã am sã pot, cândva, sã îmi cumpãr iar o casã la Koln”, a mai declarat fost jucãtor-antrenor al Vasluiului.