|

Stareța unei mănăstiri conduce o limuzină de lux. Mesajul transmis de Patriarh

O investigație a declanșat un scandal imens în Biserica Ortodoxă Română. Totul a pornit de la o limuzină.

O investigație făcută de jurnaliștii din Rusia a arătat faptul că o stareță conduce o limuzină de lux evaluată la aproximativ 100.000 de euro. Este vorba despre Stareța Feofonia, cea care administrează de cinci ani hotelurile aflate în proprietatea Bisericii Ortodoxe Ruse.

De când a ajuns la conducerea mănăstiri de maici, ea a schimbat patru Mercedes-uri, conform datelor oferite de poliție. Din 2002, Stareța Feofonia a condus un Mercedes-Benz E 320, apoi între anii 2007 și 2011 a deținut un Mercedes-Benz B 170.

Stareța se află la conducerea mănăstirii de femei de 25 de ani, acolo unde se află moaștele Sfintei Matrona din Moscova. De asemenea, ea coordonează și „sală de sport ortodoxă” în Troitsa-Likovo!

Chiril I, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, a luat atitudine după apariția anchetei și a chemat-o pe stareță. El i-a transmis să vândă automobilul de lux. De asemenea, neoficial, i-a mai spus să folosească banii obținuți după vânzarea mașinii pentru donații în scopuri caritabile și sociale. Chiril I al Rusiei le transmisese tuturor preoților și monahilor despre binecuvântarea sa de a nu folosi maşini, care sunt de obicei considerate luxoase, iar vehiculele necesare unor lucrări interne sau pentru transport să le înregistreze pe mănăstiri sau biserici. ….https://evz.ro/stareta-unei-manastiri-conduce-o-limuzina-de-lux-mesajul-transmis-de-patriarh.html