|

Start reusit al manifestãrilor de Zilele Municipiului Vaslui (foto)

În prezenta primarului Vasile Pavãl, a viceprimarilor Radu Sorin si Daniel Neacsu, a consilierilor locali si a personalului primãriei, si cu o asistentã formatã din peste o sutã de vasluieni, ieri dimineatã, la ora 10, în fata sediului primãriei, s-a dat startul manifestãrilor prilejuite de “Zilele Municipiului Vaslui”, editia 2013. Pânã duminicã, 18 august, vasluienii au ocazia sã se bucure de activitãtile culturale, sportive si artistice, care includ vernisaje de picturã, sesiuni de comunicãri stiintifice ori lansãri de carte, în diverse locatii, dar si de concerte ale unor formatii sau artisti îndrãgiti, cum ar fi Nicolae Furdui Iancu, Pavel Stratan, Trupa Crush si Alexandra Ungureanu sau cunoscuta formatie Phoenix, care va încheia, duminicã seara, manifestarea.

SÃRBÃTOARE Dupã ce fanfara Rotaria si majoretele au însufletit atmosfera, iar statuile vii din bronz au atras uimirea si admiratia vasluienilor prezenti în fata primãriei Vaslui, ieri dimineatã, primarul Vasile Pavãl a dat startul manifestãrilor prilejuite de “Zilele Municipiului Vaslui”. “Ziua de 15 august are o dublã semnificatie: în primul rând, crestin-ortodocsii sãrbãtoresc azi Sfânta Marie Mare, ocazie cu care doresc sã transmit un <<La Multi Ani!>> tuturor celor care îsi serbeazã ziua onomasticã, si, în al doilea rând, este ziua în care deschid în mod oficial manifestãrile dedicate <<Zilei Municipiului Vaslui>>. Vã invit, dragi vasluieni, în cele patru zile, sã fiti alãturi de artistii, sportivii si iubitorii de frumos la toate evenimentele organizate cu acest prilej. Doresc ca vasluienii sã fie prezenti în Copou, la Muzeu, la Biblioteca judeteanã, sau la Strandul Municipal, acolo unde sunt organizate evenimente sportive ori culturale. Vor fi prezenti artisti mari, formatia Phoenix încheind seria manifestãrilor si, duminicã seara, sperãm cã veti aprecia truda noastrã, a functionarilor primãriei, cãrora vreau sã le multumesc pentru strãdanie. Cu speranta cã veti fi alãturi de noi, doresc editiei din acest an a Zilelor Municipiului Vaslui un real succes si vã vom astepta si anul viitor cu noi si noi spectacole”, a declarat primarul Vasile Pavãl la deschiderea oficialã a manifestãrilor. În continuare, dupã un scurt recital folk sustinut de Adrian Naidin, a urmat parada “Zilelor Municipiului Vaslui”, pânã în parcul Copou, paradã la care au participat personaje în costume de epocã sau din povesti, personaje pe catalige, role sau biciclete, dar si animatori stradali. Ulterior, manifestãrile au continuat cu lansãri de carte, concursuri de bowling sau biciclete cochete, au fost sãrbãtorite perechile care au împlinit 50 de ani de cãsãtorie, si, seara, la Strandul Municipal, s-a dat liber la distractie. Începând cu orele 20, au concertat, în cadrul spectacolului “Tineri pentru VASLUI”: X-Style, Denisa Tiron, Dance Factory (Cosmin Cretu), Diana Mosneagu, Wi-Fi-Crew (Mihai Dobîrceanu), Delia Bendei, Isabela Niticã, Denisa Ciobanu, Puiu Miruna si Fanfara Rotaria.

Programul manifestãrilor 16 august

Ora 09.30: Sala Polivalentã – Cupa Municipiului Vaslui la Handbal (H.C. Vaslui – CSU Bucovina Suceava)

Ora 10.00-18.00 – Parcul Copou: Proiect “Lectura în parc” al Bibliotecii Judetene “N. M. Spãtarul” Vaslui

Ora 11.00: Primãria municipiului Vaslui:

- Vernisaj expozitie: “Personalitãti vasluiene”

- Sesiune stiintificã: “Vaslui. Istorie, culturã, personalitãti”

- Lansare de carte: “Stefan al II-lea si Vasluiul, capitalã a Moldovei (1435-1442)”, Prof. Dan Ravaru

Lansare de carte: “Mostenirea familiei Motas”, Florin-Alexandru Luca, Lucian-Valeriu Lefter si Serban-Andrei Toma (prezintã prof. Univ. Dr. Mircea Ciubotaru – Universitatea “Al. I. Cuza” Iasi)

Lansare de carte: “Fãlciu, Tutova, Vaslui (1907-1989). De la rãscoalã la revoltã”, jurnalist Paul Zahariuc

-”Neatârnare, comunism, cenzurã, securitate. Popasuri istorice bârlãdene, husene si vasluiene”, jurnalist Paul Zahariuc (prezintã prof. univ. dr. Mircea Ciubotaru – Universitatea “Al. I. Cuza” Iasi)

Ora 11.00 – Parcul Copou: Spectacol artistic al Grupului vocal Bibliosong “Ritmuri vasluiene pe portativ” (Biblioteca Judeteanã “N. M. Spãtarul” Vaslui)

Ora 11.15: Sala Polivalentã – Cupa Municipiului Vaslui la Handbal (Dinamo Bucuresti – Olimpus 85 Chisinãu)

Ora 12.00 – Parcul Independentei – Concurs de desene si de origami – Biblioteca Judeteanã “N. M. Spãtarul” Vaslui

Ora 13.30: Muzeul Judetean “Stefan cel Mare”

-Vernisajul Expozitiei de efecte militare: uniforme militare din colectia col. Costin Petru din cadrul Muzeului Serviciului Vamal al Republicii Moldova, precum si exponate din colectia Muzeului Parasutistilor Militari din Buzãu (în deschidere: Fanfara militarã Bârlad)

- Simpozionul “Cinste Eroilor”

Ora 14.00 – Primãria municipiului Vaslui: Premierea concursului de proiecte ” Primar pentru o zi”

Ora 17.00 – Silver Mall – Concurs de bowling pentru amatori – Etapa II si Premiere câstigãtori

Ora 17.00 – Sala Polivalentã – Cupa Vasluiului la Handbal (Dinamo Bucuresti – CSU Bucovina Suceava)

Ora 18.00: Parcul Copou – Concert simfonic extraordinar al compozitorilor vasluieni (Nicolae Balan, Gheorghe Duticã, Beniamin Harii), în colaborare cu Asociatia culturalã “MuzArt” Vaslui – În deschidere: recital Adrian Naidin

Ora 18.45: Sala Polivalentã – Cupa Municipiului Vaslui la Handbal (H.C. Vaslui – Olimpus 85 Chisinãu)

Ora 20.00: Baza Sportivã Strandul Municipal Vaslui – Spectacol artistic

- solisti ai Grupurilor vocale “Melody” si “Bibliosong”

- Recital PAVEL STRATAN

- Concert al trupei CRUSH & ALEXANDRA UNGUREANU