|

Stop joc în Liga 4! Sporting Vaslui merge la barajul pentru Liga 3

Fotbalul mic

PUNCT FINAL… AJF Vaslui a “înghetat” sezonul si a desemnat campioana Ligii 4. Sporting Juniorul Vaslui este noua campioanã judeteanã si va merge la barajul de promovare în Liga 3, unde va întâlni campioanele judetelor Botosani si Bacãu.

Asociatia Judeteanã de Fotbal Vaslui suspendã definitiv editia 2019-2020 a Ligii 4 Vaslui, iar Sporting Juniorul Vaslui va reprezenta judetul la baraj. Decizia a fost luatã dupã consultarea echipelor, când 10 formatii au rãspuns cã opteazã pentru “înghetare”. Au lipsit de la sedintã delegatii echipelor Vitis Suletea, Atletic Club Bârlad si CSO Negresti. Votul echipelor s-a bazat pe faptul cã nu pot asigura conditii de sigurantã pentru jucãtori. Prin suspendarea campionatului, nu vor fi nici echipe retrogradate în Liga 5, configuratia pentru noua stagiune urmând a suferi câteva modificãri în functie de numãrul formatiilor care se vor înscrie, de rezultatul obtinut de Sporting Vaslui la baraj, dar si de îndeplinirea criteriilor de participare în Liga 4, CIS (Certificat de Identitate Sportivã) si gard împrejmuitor. Din Liga 5, cel mai probabil, vor promova echipele aflate pe primul loc în cele trei serii: Victoria Muntenii de Jos, Sporting Juniorul Vaslui 2 (doar dacã prima echipã promoveazã în Liga 3) si Juventus Fãlciu.

“Toate echipele au fost de acord cu înghetarea sezonului”

Presedintele AJF Vaslui, Bogdan Gheorghitã, spune cã toate echipele au fost de acord cu înghetarea sezonului, pentru cã riscurile si cerintele cerute de autoritãti pentru disputarea jocurilor sunt foarte mari. “AJF Vaslui, dupã ce s-a consultat cu reprezentantii echipelor, va îngheta sezonul, urmând ca echipa care va reprezenta judetul la barajul de promovare în Liga 3 sã fie Sporting Juniorul Vaslui. Întâlnirea de astãzi a fost o sedintã informalã, în care s-a discutat deschis, pe stadionul “Municipal”, unde am putut sã respectãm distantarea socialã. Toate echipele au fost de acord cu înghetarea sezonului, conditiile de participare si riscurile sunt foarte mari si am ajuns la un consens. Nu s-a luat nicio decizie la nivelul echipelor Ligii 5, pentru cã trebuie sã avem o discutie si cu reprezentantii cluburilor. Dupã aceste discutii vom putea sã conturãm noile sezoane de Liga 4 si Liga 5.”, a declarat presedintele AJF Vaslui, Bogdan Gheorghitã.

CSM Vaslui ar fi vrut înghetarea competitiei, fãrã acordarea titlului

Singura nemultumire a delegatilor a venit din partea antrenorului de la CSM Vaslui, Remus Mustãtea, cel care a fost de acord ca Sporting sã meargã la baraj, dar fãrã sã primeascã si titlul de campioanã judeteanã, dupã doar 13 etape disputate. “Sporting meritã locul la baraj, dar nu-i pot considera campioni, din moment ce mai erau de jucat atâtea meciuri. Nu e normal sã acorzi titlul de campioanã judeteanã unei echipe dupã 13 etape, în conditiile în care mai erau de disputat încã 19 etape din sezonul regulat si play-off. Prin urmare, eu nu o recunosc pe Sporting Juniorul drept campioanã si nu ne vom prezenta la Supercupa Judetului.”, a spus Remus Mustãtea.