|

Studenţii din Iaşi au şansa de a câştiga burse de 18.720 de lei

Studenţii universităţilor din Iaşi au şansa de a beneficia de una dintre bursele oferite de Telekom România, oferite în urma unui concurs naţional.

Sunt puse la bătaie cinci burse de excelenţă pentru studenţii de anul I înmatriculaţi la o universitate din România la buget sau la taxă, la zi, la următoarele specializări: automatică şi calculatoare, informatică, cibernetică, matematică, inginerie electrică, electronică, telecomunicaţii şi tehnologia informaţiei.

Există două etape ale acestui concurs – prima, care este şi eliminatorie, presupune completarea unui formular de înscriere până la data de 15 decembrie 2019, pe siteul companiei. În urma acestei etape vor fi selectaţi 10 finalişti care se vor califica în etapa a doua, unde va fi organizat un interviu anul viitor, pe 14 ianuarie, în urma căruia vor fi desemnaţi câştigătorii celor cinci burse.

Bursa are valoarea de 18.720 de lei, împărţită în nouă tranşe lunare, fiind oferită în perioada ianuarie – iunie şi apoi octombrie – decembrie 2020, bursa pe o singură lună fiind echivalentul unui salariu minim pe economie.

„TELEKOM România se implică în formarea tinerei generaţii, în susţinerea educaţiei şi a performanţei. Programul Bursele Telekom intenţionează să identifice tineri cu potenţial de lideri, pasionaţi de domeniul pe care şi l-au ales pentru studii, cu rezultate şcolare foarte bune şi obiective de carieră foarte bine stabilite, care s-au făcut remarcaţi prin proiecte extracurriculare şi activităţi de voluntariat“, au transmis reprezentanţii companiei. Până în prezent, aceştia au oferit 110 astfel de burse din 2010 încoace. …https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/studentii-din-iasi-au-sansa-de-a-castiga-burse-de-18-720-de-lei–237083.html