|

Sumele repartizate UAT-urilor din judet, publicate pe site-ul Ministerului Lucrãrilor Publice si Dezvoltãrii

TRANSPARENTÃ… Ministrul Ion Stefan a anuntat cã, începând de joi, Ministerul Lucrãrilor Publice si Dezvoltãrii va publica plãtile efectuate, astfel încât primarii vor putea verifica pe site dacã au primit sau nu banii ceruti pentru efectuarea facturilor emise de constructori.

“Ce am reusit eu sã fac în aceste prime douã zile? Am abordat frontal problemele cu care se confruntã Ministerul. Efectuarea plãtilor cãtre UAT-uri în vederea efectuãrii facturilor remise de constructori, lucru care s-a si întâmplat. UAT-urile au primit acesti bani. Transparentizare prin publicarea pe site-uri a tuturor plãtilor efectuate de cãtre Minister. Plãtile efectuate vor fi afisate zilnic pe site-ul Ministerului începând de astãzi. Plãtile efectuate ieri au fost deja ridicate pe site. Toti primarii pot observa fãrã a fi nevoiti sã mai dea un telefon la Minister sã vadã dacã au primit banii ceruti de dânsii”, a spus Ion Stefan, la preluarea mandatului de ministru al Lucrãrilor Publice.

Gazul în satele românesti, prioritate pentru noul ministru

El a adãugat cã proiectul pentru folosirea gazului românesc reprezintã o prioritate a Ministerului. “O sã facem toate eforturile pentru a reusi acest proiect major pentru satul românesc. Românii au nevoie si trebuie sã foloseascã gazul românesc, acest lucru ar fi prioritatea numãrul unu a Ministerului”, a subliniat ministrul.