|

Supărat că e mai beată decât el, un ieşean şi-a incendiat iubita

Curtea de Apel Iaşi a pus punct unui proces în care un bărbat 46 de ani a fost judecat pentru omor calificat. Constantin Alupoaei a fost găsit vinovat pentru uciderea iubitei, acesta pledând vinovat în faţa instanţei de judecată.

În motivare se arată că Alupoaei şi iubita sa trăiau împreună într-o casă din Hîndreşti de aproximativ patru ani. Amândoi obişnuiau să consume alcool şi, ca atare, certurile erau la ordinea zilei în casa celor doi.

Un astfel de conflict a avut loc pe 5 noiembrie 2018, când individul a mers la un consătean pentru a-l ajuta la treabă şi a băut acolo 300 de mililitri de tărie. Pe la 11.00, Alupoaei s-a întors acasă şi s-a culcat. „Ulterior, inculpatul s-a trezit din somn şi pentru că nu se simţea bine, s-a deplasat la barul sătesc, unde a consumat aproximativ 200 ml alcool, tărie. În jurul orelor 17.00, a revenit acasă şi a constatat că victima era în stare avansată de ebrietate“, se arată în motivare. Alupoaei s-a plâns judecătorilor, textual, că iubita sa era „mai beată decât mine“ şi că acest fapt l-a „enervat foarte tare“.

Din acest motiv, bărbatul a început să îşi bată concubina. După ce a lovit-o de mai multe ori, femeia s-a refugiat în lateralul casei, unde s-a aşezat ghemuită. La un moment dat, Alupoaei a venit cu o sticlă în care se afla benzină, a stropit-o pe femeie în cap şi i-a dat foc. „Victima a început să ţipe, deoarece îi ardeau părul şi picioarele. Văzând starea în care era victima, inculpatul a luat o găleata cu apă şi a aruncat-o asupra acesteia. Focul s-a stins la nivelul capului victimei, dar pantalonii cu care era îmbrăcată au continuat să ardă, astfel că inculpatul a pus un preş peste picioarele victimei, pentru a stinge focul. Victima ţipa în continuare“, e tabloul de groază descris de judecători.

Ulterior, individul a mers în casă, unde a băut o cană de vin şi a fumat o ţigară. Victima s-a aşezat pe un pat, cu răni extrem de grave, şi, într-un final, Alupoaei a mers la un vecin şi a sunat la 112. După 9 zile de spitalizare, femeia a murit din cauza arsurilor grave. La proces, Alupoaei a precizat că s-a certat cu victima deoarece i-a furat jumătate de litru de ţuică. „M-am enervat foarte tare întrucât eu vin de la crâşmă şi o găsesc pe ea mai beată decât mine“, a spus individul. …https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/suparat-ca-e-mai-beata-decat-el-un-iesean-si-a-incendiat-iubita–236048.html