|

Sute de comercianti se calcã în picioare pentru a prinde un loc în bâlciul de la Vaslui

PREGÃTIRI INTENSE… De mâine, în municipiul Vaslui începe bâlciul. Timp de mai bine de douã sãptãmâni, o comisie din cadrul Directiei Administrare Târguri Piete si Oboare a primãriei Vaslui, coordonatã de viceprimarul Dragos Cazacu, s-a luptat cu pretentiile sutelor de comercianti care vor sã expunã diverse produse în bâlci sau, pur si simplu, oferã distractii demne de un bâlci anual. Pânã ieri, erau peste 300 de comercianti înregistrati la bâlci, care au primit spatii diverse, functie de mãrfurile sau distractiile oferite miilor de vasluieni care vor lua cu asalt bâlciul. Sunt în jur de 20 de terase, în zona comercialã a bâlciului, care vor acoperi nevoile de hranã ale celor care vor veni la bâlci, dar si multe parcuri de distractii, cu utilaje noi, spun sefii primãriei.

Comerciantii au primit, în mare parte, locurile pe care îsi vor amplasa tarabele, în timp ce proprietarii parcurilor de distractii stiu de pe acum unde vor aduce utilajele, în urmãtoarele douã zile. Primãria a igienizat deja toatã zona în care se va desfãsura bâlciul, inclusiv pârâul din zonã, fiind pregãtitã sã facã fatã numãrului mare de vasluieni care vor veni în bâlci în urmãtoarea sãptãmânã. Anual, la bâlciul din Vaslui vin în jur de 20.000 de amatori de distractii, fie pentru o portie de mici si o bere, o gogoasã sau un cârnat pe grãtar, în timp ce echipamentele de la parcurile de distractii sunt pline ochi cu amatori de senzatii tari. Tarifele de închiriere, a explicat viceprimarul Cazacu, nu au fost schimbate fatã de anii precedenti, astfel cã toti cei care vor sã vândã mãrfuri sau vin cu utilaje de distractii stiu cam cât vor plãti la primãrie, pentru sãptãmâna de bãlci.

Terasele vor putea pune muzicã mai zgomotoasã pânã la ora 23.00

Primãria Vaslui a stabilit ca toate cele 20 de terase sã aibã voie sã punã muzicã sau sã aducã diverse formatii pânã la ora 23.00, dupã care proprietarii acestor spatii vor trebui sã închidã muzica sau sã lase nivelul doar pentru terasa respectivã, fãrã a deranja vecinii din jur. “Sperãm sã nu fie probleme si toti cei care vor veni la bâlci sã se comporte civilizat, ca bâlciul sã se desfãsoare conform traditiei”, spun sefii primãriei. Pentru primãrie, va fi o provocare în plus si organizarea târgului Expo Zoo Agroind, târg care se desfãsoarã an de an în ultimele trei zile de bâlci, astfel cã vor mari probleme cu traficul auto în zona Husului. De altfel, Politia Localã si cea Rutierã au stabilit un program de alimentare a teraselor, pentru dimineatã, în timp ce riveranii din Gura Bustei, Viisoara sau Bahnari vor putea trece cu masinile prin zona bâlciului, doar dacã demonstreazã cã locuiesc acolo, asta pentru a evita problemele cu aglomeratia din urmãtoarele zile. Mai este un element de luat în calcul: Inspectoratul Teritorial de Muncã si ISCIR vor face verificãri la milimetru ale echipamentelor din parcurile de distractii, pentru a se evita eventualele accidente din timpul bâlciului.