|

Tabletele, mare bucluc: dau bãtãi de cap consilierilor huseni!

DISCUTII… Azi, alesii municipiului Husi se reunesc în sedintã, pentru a dezbate problema iluminatului public din oras. Ultima datã când s-a vorbit despre acest subiect, primarul Ciupilan s-a arãtat extrem de supãrat pe firma de electricitate, despre care a spus cã “are preturi care seacã bugetul local”. Cum primarul a decis ca sedinta sã fie iar una matinalã, consilierii îsi vor lua tabletele si vor veni la Primãriei la ora 8,30. Apropo de tablete, la cea mai recentã sedintã de CL s-au tenstionat putin lucrurile pe aceastã temã, dupã ce vreo doi liberali, au sesizat disparitia “suspectã” a enuntului unui proiect de hotãrâre de pe ordinea de zi.”O fi vreun virus care a atacat doar tabletele PNL”, si-a întepat, ironic, opozantii din Consiliu. “Chiar doar de la noi lipseste,domnule primar, e simplu de verificat”, a reactionat Cãtãlina Popa.

Consilierii locali ai municipiului Husi se reunesc în aceastã dimineatã, în sedintã extraordinarã. Fie pentru a rezolva treaba mai rapid, fie pentru a-si tachina opozantii din CL,primarul Ciupilan a fixat întrunirea la o orã matinalã, care a fost contestã de liberali. Ba, într-una din dimineti, enervati cã primarul a fixat întâlnirea la 7,30, membri PNL au pãrãsit sedinta, în semn de protest. “Noi avem serviciu, avem treabã. Trebuia sã fim întrebati dacã putem veni la aceastã orã. Asa era normal”, au reclamat atunci liberalii, iesind pe usã. Iatã cã primarul Ciupilan nu renuntã la sedintele din zorii zilei. De data aceastã, subiectul va fi unul important: iluminatu public. Ultima datã când a vorbit despre el, primarul Husiului s-a arãtat supãrat pe firma care asigurã electricitatea în oras: “Dupã multe negocieri, am reusit sã ajungem la o sumã de aproape 50.000 de lei. As amâna acest lucru, dar am primit o informare prin care am aflat cã, începând de la anul, nu ne vor mai da acest sistem de iluminat pentru cã îsi vor crea serviciul lor de mentenantã, cu tarifele lor, care sunt cum sunt, iar în al doilea rând, ceea ce m-a determinat si mai tare este faptul cã poate ne putem lipsi de acest E-On-Delgaz Grig, pentru cã ieri mi-a venit o ofertã de pret, în care cheltuielile pe 5300 MW, pe care le-am plãtit în anii trecuti au ajuns la 11 miliarde de lei (vechi). Si eu n-am de gând sã mãresc taxele si impozitele oamenilor din cauza asta”, a spus primarul Ioan Ciupilan, la finele anului trecut.

“O fi vreun virus care a atacat doar tabletele membrilor PNL”

În privinta tabletelor, recent achitionate, lucrurile nu par sã meargã prea bine, vechile dosare, chiar dacã mai grele, fiind apreciate acum ca mult mai la îndemânã. Unii consilieri recunosc, în mod onest, cã nu stiu încã sã foloseascã tabletele, iar altora li se defecteazã “aparatura” fix în mijlocul discutiilor. Consiliera Cãtãlina Popa a pãtit acest lucru la una din sedintele precedente si a putut parcurge proiectele, doar dupã ce a primit de la cineva din executiv, documentatia pe clasica hârtie. Altãdatã, liberalii au sesizat, în mod real, cã la ei în fisierul cu ordinea de zi, lipsea un proiect. “Nu stiu, doamna Popa, cã eu, dupã cum vedeti, vin tot cu dosarul pe hârtie”, a reactionat primarul, tintit de sesizarea consilierei Cãtãlina Popa. “Stiu eu cum ati descãrcat dumneavoastrã fisierul, de vreme ce toatã lumea are proiectele, dar dumneavoastrã vã lipsesc? Uitati, doamna Nacu le are. Toatã lumea le are si le-a descãrcat din acelasI loc. O fi vreun virus care a atacat doar tabletele unora dintre membri PNL, stiu si eu”, a replicat primarul.