|

TÃMBÃLÃU la Spitalul Husi de la mãmãliga cu brânzã!

A explodat mãmãliga la Husi!

SCANDAL…În calitate de sotie, doctorita Wassouf a refuzat mâncarea de la bucãtãria Spitalului Husi, destinatã sotului sãu si a fãcut un circ de pominã. Acum, trebuie sã dea explicatii, comisiei de disciplinã!

EI, POFTIM! O bucatã de mãmãligã cu brânzã si câteva bucãtele de carne fiartã au stârnit un scandal de pominã în Spitalul Husi! Supãratã pe acest meniu primit de sotul sãu, fostul director medical, Wassouf Emad, doctorita Minodora Wassouf, a cerut socotealã conducerii, dar si… bucãtãresei. Mânioasã, doctorita a sunat la bucãtãrie, cerându-i “gospodinei” sã vinã numaidecât cu o furculitã si sã deguste, în prezenta sa, bucatele cu pricina, însã cum aceasta nu s-a conformat, replica celor din conducerea Spitalului nu s-a lãsat asteptatã. Doctorita Minodora Wassouf a primit ieri o adresã de la Comisia de Disciplinã, prin care este întrebatã, cu 48 de ore termen de gândire, de ce a fãcut scandal si, între altele, în ce calitate a refuzat o mâncare ce nu îi era destinatã! “În calitate de sotie”, a rãspuns, în avans. “Sotul meu munceste ore în sir în sala de operatie. Are 5 stenturi la inimã si are nevoie de mâncare de regim, nu de brânzã sãratã si carne grasã fiartã. Nu am jignit, nu am amenintat. Doar i-am cerut bucãtãresei sã mãnânce ea din mâncarea aceea”, spune, mâhnitã, doctorita Wassouf, de asemenea, cadru medical al Spitalului Husi.

Iar s-au agitat apele la Spitalul Husi! De data aceasta, supãrarea a venit de la….mâncare. Discordia a fost pricinuitã de bucatele pe care bucãtãreasa spitalului le-a gãtit, inclusiv pentru medicul chirurg, Wassouf Emad, în ziua de 10 ianuarie. O bucatã de mãmãligã, niste brânzã si câteva bucãti de carne au scos-o din sãrite pe sotia doctorului Emad. “Toatã lumea stie cã sotul meu are 5 stenturi la inimã si mãnâncã obligatoriu mâncare de regim. Normal cã m-am enervat, când am vãzut în farfurie carne grasã si niste brânzã care era sãratã. Mâncare de aceasta dai la un medic ce stã ore în sir în sala de operatie?! Toatã lumea stie cã sotul tine regim”, sustine, supãratã, dr. Minodora Wassouf. Aceasta recunoaste cã a luat farfuria si, furioasã, a plecat la biroul conducerii spitalului, pentru a cere explicatii. A vorbit cu actualul director medical, dr. Virgil Trofin, care i-a cerut sã se adreseze managerului Lucia Rotaru, dupã care a sunat-o pe bucãtãreasã. Dacã cei din Comisia de Disciplinã spun cã sotia doctorului Emad ar fi apostrofat-o serios pe femeie, doctorita neagã: “Nu am jignit si nu am amenintat pe nimeni. Am sunat-o si i-am spus sã vinã cu o furculitã, ca sã mãnânce ea din acea mâncare”.

“Am reactionat în calitate de sotie”

A doua zi, doamna Wassouf a primit o adresã oficialã de la Comisia de Disciplinã, care îi cere explicatii în scris, având 48 de ore termen de gândire. “Vã solicitãm ca în termen de 48 de ore sã rãspundeti în scris la urmãtoarele: 1. Sunteti medic de gardã în data de 10.01.2017? 2. În ce calitate v-ati permis sã refuzati masa medicului Wassouf Emad atâta timp cât nu v-a fost destinatã? 3. În ce calitate v-ati permis sã sunati personalul din bucãtãria spitalului? 4. Cine vã dã dreptul sã amenintati si sã jigniti personalul din bucãtãrie?”, scrie în adresa Comisiei. Doctorita Wassouf a rãspuns mai repede decât limita termenului impus: “Nu am fost medic de gardã, dar am asigurat urgentele. Am reactionat în calitate de sotie a medicului de gardã, care are 5 stenturi si mãnâncã mâncare de regim. Am sunat la bucãtãrie în calitate de medic al Spitalului Husi. Nu am amenintat si nu am jignit, nu îmi stã în caracter. I-am cerut celei de la bucãtãrie sã-si ia o furculitã si sã vinã sã mãnânce mâncarea care a fost adusã medicului de gardã”, au fost rãspunsurile date de sotia fostului director medical al Spitalului Husi.

“Sunt doar presiuni fãcute asupra mea, ca sã mi se facã vânt din spital”

Dincolo însã de aceastã situatie, aparent, insignifiantã, în ciuda zgomotului creat, se ascunde o intrigã serioasã. Doamna doctor Wassouf, angajatã pe o perioadã determinatã la Spitalul Husi, sustine cã, relativ recent, postul sãu a fost scos la concurs. Desi a fost singura care s-ar fi înscris în termenul legal, peste noapte a mai apãrut o concurentã. Mai mult decât atât, sustine doctorita Wassouf, dosarul sãu a fost respins. “Pânã la urmã, concursul pentru postul de medic stomatolog s-a amânat, dar nu a fost corect ceea ce s-a întâmplat. Tot ceea ce se întâmplã, inclusiv aceastã adresã de la Comisia de Disciplinã, sunt doar presiuni fãcute asupra mea, ca sã-mi se facã vânt din Spital. De aceea nu vin medicii la Spitalul Husi. Fug toti. Este mare nevoie de specialisti, dar cei pe care îi avem nu stim sã îi respectãm si le facem mereu numai piedici”, a spus doctorita Minodora Wassouf. Aceasta a spus cã a scris rãspunsurile pentru Comisia de Disciplinã, desi nu stie nici cine a reclamat-o.