|

Tânãra bãtutã de concubinul cu 25 de ani mai mare, a murit! Procurorii criminalisti au intrat pe fir!

CRIMINAL…Cazul femeii de 25 de ani din satul Bursuci, Georgiana Paliu, cea care a fost agresatã în noaptea de 16/17 iunie de concubinul sãu, A.L., un bãrbat de 50 de ani, fiind bãgatã în comã profundã, se complicã! Tânãra a murit la Clinica de Neurochirurgie Iasi, fiind îngropatã pe 24 iunie, chiar de Sânziene. Sãtenii spun cã Georgiana a fost bãtutã de concubinul ei, A.L, care era beat si furios, însã acesta nu recunoaste nimic. Procurorul de caz, de la Parchetul Bârlad, a declinat dosarul cãtre Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui, deoarece s-a schimbat încadrarea juridicã a faptei din „violentã conjugalã” în „Loviri Cauzatoare de Moarte” (LCM). Deocamdatã, concubinul agresor nu are nicio apãsare, nefiind încã luat la întrebãri de procurorii criminalisti. Georgiana a fost înmormântatã cu ajutorul oamenilor din sat, care au sãrit în sprijinul familiei cunoscutã ca fiind una cu venituri modeste.

Cazul dramatic al Georgianei Paliu, din satul Bursuci, comuna Epureni, a luat o întorsãturã … criminalã! Femeia de 25 de ani, care trãia în concubinaj cu un bãrbat de 50 de ani, din acelasi sat, paznic la Releul de televiziune din zona Bursuci, a murit în noaptea de 19/20 iunie la Clinica de Neurochirurgie din Iasi, unde a fost transferatã de la spitalul din Bârlad. Ea a fost gãsitã în dimineata zilei de 17 iunie de asistentul social al primãriei, în comã profundã, dezbrãcatã si cu urme clare de violentã pe tot corpul. A fost chematã Ambulanta din Bârlad care a transportat-o pe Georgiana Paliu la spitalul din Bârlad, fiind o urgentã de gradul zero, adicã nu era stabilizatã si nu suporta drumul pânã la spitalul judetean Vaslui.

Ce s-a petrecut cu Georgiana?

Georgiana Paliu, din satul Bursuci, comuna Epureni, de 25 de ani, trãia în concubinaj cu un bãrbat de 50 de ani, Angelu L. paznic la releul de televiziune! Cei doi concubini erau cunoscuti ca amatori de alcool, iar unde este consum exagerat de alcool, evident cã iese de multe ori cu bãtaie! Zdravãnã! Sau cu accidente grave (cãderi de pe prispe sau scãri, lovituri cu capetele de asfalt sau pietre, cãderi din cãrutã etc). Pe 17 iunie dimineatã, vecinii lui Angel l-au vãzut doar pe el, bâdâdâind prin curte, beat teapãn, iar Georgiana nu se vedea nicãieri. Întrebat unde-i este femeia, Angelu a bolmojit ceva, iar oamenilor li s-a pãrut ceva suspect. Asa cã au sunat la Primãria Epureni, anuntând cã ceva s-a întâmplat cu Georgiana. Cunoscând situatia, primarul Carmen Bâlbâie a trimis asistentul social din comunã sã vadã despre ce este vorba. Femeia a gãsit-o pe Georgiana în casã, în pat, dar în stare de inconstientã. „Asistenta socialã a încercat sã o trezeascã, dar vãzând cã este inconstientã, a chemat ambulanta, care a transportat-o la spitalul Bârlad”, a spus Carmen Bâlbâie.

Femeia în stare foarte gravã, cu hemoragie intracranianã masivã, dusã în comã la Iasi!

La CPU Bârlad, medicul de gardã a diagnosticat-o initial cu „Comã profundã de etiologie neprecizatã, contuzie toracicã abdominalã” si a bãgat-o în investigatii. Starea femeii de 25 de ani s-a înrãutãtit brusc, iar medicii bârlâdeni au luat decizia sã o intubeze pentru a o stabiliza. Era în comã de gradul IV, starea sa fiind foarte gravã. Medicii au decis sã fie transferatã la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, deoarece dupã investigatia la Computerul Tomograf diagnosticul era alarmant. „Traumatism cranio-cerebral sever, hematom subdural emisferic stâng cu inundare ventricularã. A fost intubatã orotraheal si ventilatã mecanic, fiind în comã profundã. Urmeazã sã fie transeratã cu elicopterul sau ambulanta, în functie de starea ei.”, a spus medicul Angelica Gramaticu, purtãtorul de cuvânt al spitalului bârlãdean. La Clinica de Neurochirurgie Iasi a fost operatã imediat, însã în noaptea de 19/20 iunie Georgiana a murit. A fost înmormântatã de comunitatea din satul Bursuci, care, cu mic cu mare, au contribuit ajutând familia bietei femei sã o înmormânteze crestineste. Primãria comunei Epureni a ajutat cu transportul trupului neînsufletit de la Iasi pânã acasã si a oferit un ajutor de înmormântare familiei. Sãtenii sunt revoltati cã agresorul, care nu recunoaste cã a bãtut-o pe biata femeie pânã când i-a cauzat o hemoragie masivã la cap, este încã liber!

Parchetul Bârlad a predat cazul procurorilor criminalisti, care vor face cercetãri pentru LCM!

„Dosarul penal deschis pe data de 17 iunie, privind infractiunea de violentã conjugalã, a fost declinat de cãtre procurorul de caz de la Parchetul Bârlad, în urma decesului victimei, cãtre Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui, pentru a se face cercetãri, pentru infractiunea de Lovituri Cauzatoare de Moarte (L.C.M. – n.r.)”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.