|

Târg de Primãvarã, la sfârsitul acestei sãptãmâni în Silver Mall

INVITATIE… O nouã editie a Târgului de Primãvarã va avea loc în acest sfârsit de sãptãmânã la Silver Mall. Vasluienii vor avea ocazia sã admire si sã cumpere mãrtisoare, turtã dulce si diferite obiecte mestesugite, precum si sã vizioneze trei spectacole, unul folcloric, iar celãlalte douã, de teatru pentru copii. Târgul va fi deschis începând de vineri, 22 februarie, pânã duminicã, 24 februarie, inclusiv.

Potrivit managerului Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, “vor fi în jur de 25 de standuri cu diverse obiecte mestesugite. Fiecare mester a avut de îndeplinit o conditie: sã fie dispus sã-si transmitã mestesugul copiilor din clasele primare din orasul Vaslui, pentru cã toate scolile au fost invitate sã desemneze un numãr de 20 de copii, care sã participe la atelierele ce vor avea loc vineri, sâmbãtã si duminicã, în intervalul 10:00-21:00. Am primit deja adrese de la aproape toate scolile, însã mai este timp, probabil în zilele viitoare vom primi si de la celelalte. De asemenea, în cadrul târgului, cu simboluri specifice începutului de primãvarã vor fi reprezentate si anumite institutii, centrele care apartin de primãrie si centrul din cadrul DGASPC”.

Duminicã, spectacol folcloric. Invitati speciali: Cosmina Adam si Ciprian Silasi

Sâmbãtã, 23 februarie, de la ora 18:00, în cadrul Târgului de Primãvarã din Silver Mall vor avea loc douã spectacole de teatru. Unul dintre ele se numeste “Cãsuta iepurasului”, si este sustinut de actorii Teatrului de pãpusi al Centrului Cultural “Podul Înalt”, Muntenii de Jos, iar celãlalt spectacol este de improvizatie, urmând a fi sustinut de Littleimpro. Duminicã, 24 februarie, de la aceeasi orã, va avea loc spectacolul folcloric ce va fi pus în scenã de Grupul “Mugurel”, Ansamblul “Hora Vasluiului”, Cosmina Adam si Ciprian Silasi, interpret de muzicã popularã din Sibiu si fost concurent la Extalon, editia a doua.