|

Tatãl denaturat, care si-a batjocorit fiica, viseazã sã scape de închisoare

DECIZIE… Toate încercãrile lui Ghiocel si a rudelor sale sã-l scape de închisoare, au fost sortite esecului. Dupã ce rudele bãrbatului din comuna Bogdana, care si-a violat propria fiicã, au încercat sã o convingã pe aceasta sã-si retragã plângerea, dar fãrã succes, Ghiocel Balica rãmâne în spatele gratiilor. Si asta dupã ce si magistratii Tribunalului Vaslui au decis cã locul unui astfel de om este în arest preventiv. Cazul extrem de grav s-a petrecut în comuna Bogdana, acolo unde o fatã de 17 ani a trãit, luni în sir, un adevãrat cosmar fãrã ca nimeni sã-i sarã în ajutor. Adolescenta era abuzatã si violatã chiar de propriul tatã, iar cei care stiau acest lucru, inclusiv mama fetei, nu l-au reclamat la Politie de frica bãrbatului, care este extrem de agresiv.

În luna aprilie a anului trecut, politistii vasluieni au retinut un bãrbat de 40 de ani acuzat cã si-a violat propria fiicã. La scurt timp, magistratii Judecãtoriei Vaslui au emis, pe numele lui Ghiocel Balica, un mandat de arestare pentru 30 de zile. De atunci si pânã în prezent, familia lui Ghiocel a încercat, din rãsputeri, sã convingã minora sã-si retragã plângerea, astfel bãrbatul scãpând de arest. Din fericire, tânãra de 17 ani si-a dat seama cã, pentru ea, condamnarea tatãlui incestuos este singura sansã sã scape de violente si sã poatã sã-si termine scoala. Zilele trecute, Ghiocel a cerut revizuirea dosarului în care a fost trimis în judecatã. Ajuns în fata magistratilor, Ghiocel a fost cuprins de remuscãri si a renuntat la cererea de revizuire.

Cosmarul trãit ani de zile de cãtre adolescentã, mamã dar si cei doi frati

Povestea dura de câtiva ani, iar întreaga familie (mama, fiica de 17 ani si doi frati mai mici – n.r.) trãia sub teroarea bãtãilor primite de la bãrbatul agresiv, un împãtimit al alcoolului. Abuzatã sexual încã de mai bine de un an, fata a povestit totul mamei, despre faptul cã era supusã la perversiuni sexuale. Fata a fost amenintatã cã, dacã va povesti cuiva, va fi retrasã de la scoalã, iar aceasta a tãcut pentru cã voia sã-si termine studiile si sã scape astfel din iadul de acasã. Totul a continuat pânã în a treia zi de Paste când a fost anuntat, la numãrul de urgentã 112, un scandal la locuinta familiei respective. Vecinii si sotia bãrbatului au reclamat cã acesta a devenit extrem de violent si o amenintã cu moartea pe sotie dar si pe mama acesteia. La sosirea politistilor, victimele erau în stare de soc. Femeia era incoerentã si oamenii legii au crezut cã este sub influenta bãuturilor alcoolice. Dupã ce au stat de vorbã cu aceasta, au realizat cã, de fapt, femeia era îngrozitã de frica sotului. Sãtenii povestesc cã atât ea, cât si fata, erau bãtute pânã se scãpau pe ele. Pe lângã bãtãi, adolescenta era supusã fanteziilor sexuale ale propriului tatã. Timp de mai multe luni aceasta, elevã la un liceu din municipiul Vaslui, a trãit un adevãrat cosmar, fãrã ca nimeni sã o ajute. Adolescenta a cerut ajutorul mamei si mai multe persoane stiau cã este abuzatã fizic si sexual de propriul tatã dar, de frica bãrbatului, un betiv extrem de agresiv, nimeni nu a avut curaj sã anunte politia. De ani de zile, mama, fiica de 17 ani si cei doi frati mai mici trãiau sub teroarea bãtãilor primite de la acesta. Chiar dacã mama fetei era bãtutã sistematic si supusã unor agresiuni sexuale greu de imaginat, aceasta a continuat sã locuiascã cu sotul. Si-a motivat decizia prin faptul cã era dependentã de acesta si nu avea unde pleca cu cei trei copii. Din când în când, se mai refugia la mamã însã, dupã o perioadã, se întorcea acasã. În fata anchetatorilor, victima a povestit cã a fost luatã la bãtaie pentru cã i-a refuzat fanteziile sexuale. Pentru a scãpa de bãtaie, femeia si-a luat copiii si a fugit acasã la mama ei. Turbat de aburii alcoolului si de supãrare cã nevasta nu-i îndeplineste fanteziile sexuale bolnave, acesta i-a urmãrit si a continuat scandalul si la casa soacrei, lovindu-si sotia, dar si soacra. Cercetãrile au fost extinse, pe numele bãrbatului fiind întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de viol, violentã în familie, loviri si alte violente, violare de domiciliu, tulburarea linistii si ordinii publice.