|

Tatãl soferului ucigas, rãzboi cu jurnalistii!

RÃZVRÃTIT…Supãrat cã povestea fiului sãu, care a ucis un om si a bãgat alti trei în spital, a ajuns subiect de presã, Vasile Burlacu, tatãl soferului care a condus mort de beat si a provocat un grav accident de circulatie în apropiere de Rediu, a pornit la luptã împotriva jurnalistilor. Tatãl lui Vasilicã Burlacu a venit în redactia Vremea Nouã pentru a ne reprosa faptul cã am publicat detalii despre accidentul provocat de fiul sãu, dar discutiile aprinse între dumnealui si primarul comunei Stefan cel Mare nu au vãzut lumina tiparului. Am încercat sã-i explicãm faptul cã luptele personale nu reprezintã, de fiecare datã, un subiect de presã. Între timp, tânãrul de 34 de ani care si-a pierdut viata în accidentul provocat de Vasilicã Burlacu a fost condus pe ultimul drum.

În loc sã îsi facã procese de constiintã, tinând cont de faptul cã fiul lui a ucis un om si a bãgat alti trei în spital dupã ce a condus beat si a provocat un accident rutier, Vasile Burlacu duce lupte cu jurnalistii. Supãrat cã în paginile cotidianului Vremea Nouã a apãrut stirea despre accident, bãrbatul a venit la redactie sã ne reproseze cã nu am dorit sã-l sprijinim într-o altã luptã, de data aceasta dusã între dumnealui si administratia localã din comuna Stefan cel Mare. Mai exact, dupã ce a cerut anumite documente de la primãria din comunã s-a lovit de refuz pentru cã, sutin cei care ar fi trebuit sã le elibereze, cererea sa nu respecta legislatia în vigoare. “Eliberarea documentelor nu a fost fãcutã pentru cã nu avea dreptul. Am fost chemati în fata instantei din aceastã cauzã dar judecãtorii ne-au dat câstig de cauzã”, spun reprezentantii Primãriei din comuna Stefan cel Mare. Între timp, victima fiului lui Vasile Burlacu a fost condusã pe ultimul drum de cãtre rude si prieteni. Poate cã acest lucru dar si fapta pentru care Vasilicã Burlacu va fi tras la rãspundere dupã ce va iesi din spital sunt probleme mult mai importante pentru familia Burlacu decât rãzboiul cu Primãria comunei Stefan cel Mare în care am refuzat sã ne lãsãm târâti. De asemenea, la o simplã cãutare pe portalul instantelor de judecatã am constatat cã Vasile Burlacu are impresia cã toatã lumea este împotriva sa astfel cã a deschis procese cu toate institutiile cu care a intrat în contact: APIA Vaslui, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliarã, primarul si primãria comunei Stefan cel Mare, Inspectoratul de Politie al judetului Vaslui dar si un proces cu unul dintre furnizorii de telefonie mobilã.

Accident teribil provocat de Vasilicã Burlacu

Dupã ce a bãut pânã aproape de comã alcoolicã, tânãrul de 21 de ani a provocat un accident de circulatie în urma cãruia un bãrbat a decedat si alte trei persoane au ajuns în stare gravã la spital. Vasilicã Burlacu a lovit un autoturism ce se deplasa regulamentar, din sens opus, dupã ce a pierdut controlul volanului. În urma impactului, un bãrbat de 34 de ani a decedat iar pasagerii din autoturismul condus de acesta au ajuns în stare criticã la spital. O tânãrã de 19 ani s-a ales cu traumatism toracic si a fost transferatã la un spital din Iasi, iar o altã victimã a suferit o fracturã de bazin. Martorii povestesc cã Burlacu conducea cu vitezã foarte mare, a intrat pe contrasens si a lovit frontal celãlalt autoturism care circula regulamentar. Mai mult, unul dintre martori povesteste cã el l-a scos pe sofer din masinã si cã acesta era beat. Lucru confirmat si de politistii de la Rutierã. Testul a stabilit cã tânãrul avea o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Despre soferul considerat de martori vinovat de producerea accidentului, cei care-l cunosc spun cã era un împãtimit al vitezei dar si al alcoolului. “A mai fost prins cu alcool la volan si, din câte stiu, a fost condamnat la muncã în folosul comunitãtii. A prestat muncã la primãria din Stefan cel Mare”, spun oamenii din comunã. De asemenea, acestia povestesc cã lui Vasilicã Burlacu îi plãcea si viteza. Conducea nebuneste, cu vitezã foarte mare. “Nu l-am vãzut nici mãcar o datã sã plece de pe loc asa cum fac toti soferii. La el plecarea era cu scârtâit de roti cu praf si pietre aruncate în urma masinii”, spun sãtenii. Conform portalului instantelor, Vasilicã Burlacu a fost condamnat în 2016 la un an de închisoare cu suspendarea executãrii pedepsei pe o perioadã de supraveghere de doi ani. De asemenea, a fost obligat la efectuarea de muncã neremuneratã în folosul comunitãtii la primãria comunei Stefan cel Mare.