|

Tãtaru l-a bãgat în corzi pe vicele luptãtor de la Banca, dar a fost fãcut KO!

INCREDIBIL… Seful PNL Vaslui, Nelu Tãtaru, a vrut sã-si încerce muschii cu viceprimarul K1 de la Banca. Dar si-a rupt dintii în încercarea sa de a-l musca de fund. Luptãtorul Daniel Alexandru a demonstrat cã la politicã se pricepe la fel de bine ca si în ring, fãcându-l KO pe Tãtaru. Liberalii au vrut sã-l demitã pe viceprimarul K1 din functie si, desi sunt majoritari în Consiliul Local (CL), nu au reusit. Cei cinci consilieri PSD si ALDE au fãcut scut în jurul acestuia si i-au învins pe cei nouã consilieri ai lui Nelu Tãtaru. Decisiv în aceastã luptã a fost presedintele ALDE, Sorin Braniste, care a participat la sedintã amintindu-le consilierilor ALDE cã au de respectat un protocol. Luptãtorul K1 a fost ales viceprimar imediat dupã alegerile locale din varã cu largul concurs al primarului liberal de la Banca, Vasile Vânãtoru, care si l-a dorit sã-i fie mâna sa dreaptã. Nu a fost o decizie rea, Daniel Alexandru dovedindu-se a fi un bun gospodar. Ofensiva liberalilor a venit pe fondul remanierilor pe care Nelu Tãtaru încearcã sã le facã în organizatia pe care o conduce, mai exact de pedepsire a dizidentilor care au mers la alegerile interne pe mâna lui Olteanu. Numirea unui alt viceprimar la Banca are un substrat un pic mai subtil, care-l vizeazã direct pe primarul rebel de la Banca. Sunt voci în PNL care spun cã partidul nu-l va mai nominaliza pe Vasile Vânãtoru la alegerile viitoare pentru functia de primar si îl pregãtesc pe Gheorghitã Guzganu.

La Primãria comunei Banca, ieri, a avut loc o sedintã a CL Banca, cu scântei si jocuri politice de proastã calitate. În loc sã punã umãrul la binele comunei, acum când au venit finantãri masive prin Programul National de Dezvoltare Localã, consilierii PNL (aici sunt inclusi si consilierii Partidului National Democrat ai lui Daniel Fenechiu, devenit peste noapte senator PNL) au pus-o de-o schimbare. La sfatul conducerii judetene, acestia au initiat un proiect de demitere a viceprimarului PSD, Daniel Alexandru, cunoscutul luptãtor K1 din fruntea primãriei Banca. Gheorghitã Guzganu, presedintele PND Vaslui, care are un soi de protocol de fuziune cu PNL, a tintit functia de viceprimar, încercând o rãsturnare spectaculoasã în CL Banca, însã aceasta a esuat lamentabil. Viceprimarul K1 le-a arãtat cã stie mersul si în politicã, administrându-le în CL o „bãtaie sorã cu moartea” liberalilor. În ring au urcat luptãtorul K1, Daniel Alexandru, cu cinci consilieri PSD si ALDE de partea sa, contra unui liberal înscris la categoria muscã, Gheorghitã Guzganu, sprijinit frenetic de presedintele PNL, Nelu Tãtaru, care i-a amenintat pe cei nouã consilieri PNL si PND cu demiterea din CL dacã nu voteazã cum trebuie. Obisnuit sã câstige în orice ring, viceprimarul Daniel Alexandru a transat disputa politicã în favoarea sa, având alãturi, la mantinelã, pe Sorin Braniste, liderul ALDE Vaslui.

Gong: începe meciul!

Întrebat de motivele pentru care a initiat proiectul de demitere al viceprimarului Daniel Alexandru, consilierul local Guzganu ne-a spus cã asa au vrut muschii sãi! „Acum nu mai este nevoie de motive pentru a alege un alt viceprimar. Trebuie doar sã fie de acord douã treimi dintre consilieri. Motive trebuie doar dacã ar fi sanctionat. Dacã noi vrem sã-l schimbãm, îl schimbãm fãrã a motiva cererea, o facem cã asa vrem noi”, ne-a spus Gheorghitã Guzganu. Proiectul de demitere a viceprimarului PSD a fost depus la secretarul comunei Banca pe 9 august si avea nevoie de douã treimi din numãrul total de consilieri, adicã 10, ca sã fie aprobat. Practic, liberalilor le-ar mai fi trebuit un singur vot de la ALDE pentru a-l da jos pe Daniel Alexandru, însã nu a fost posibil. Sedinta CL Banca a fost atent supravegheatã de Sorin Braniste, presedintele ALDE Vaslui.

Guzganu, supãrat foc!

Guzganu Gheorghitã, omul cu care Tãtaru încearcã sã-l înlocuiascã pe primarul Vânãtoru la urmãtoarele alegeri, s-a înfuriat foarte tare cã nu i-au iesit jocurile. Conform unor surse din CL Banca, instalarea lui Gheorghitã Guzganu în postul de viceprimar era un prim pas în încercarea de dãrâmare a lui Vânãtoru din PNL Banca si instaurarea lui Guzganu. Pentru a crea un pic de emotie, strategii din PNL au fãcut un plan. Guzganu, acum presedinte PND, urma sã candideze la functia de viceprimar, dupã ce consilierii PNL din CL refuzau sã se înscrie în competitie. Odatã ales, uzând de protocolul de fuziune între PNL si PND de la nivel national, organizatiile locale ale celor douã partide urmau sã fuzioneze si ele, iar drept compensatie la Banca, PNL-ul ar fi cedat presedintia PND, iar Guzganu ajungea seful pe linie politicã a lui Vasile Vânãtoru. Numai cã ploile le-au fost stricate de viceprimarul K1 care le-a arãtat cât de simplã poate fi politica dacã esti gospodar si nu te tii de strategii. Iatã cum sunã comunicatul unui învins, care încearcã sã-si steargã urmele, aruncând momealã cã nu el urma sã fie viceprimarul ales: „PNL face jocurile PSD! În sedinta de Consiliu Local de la Banca din data de 21 septembrie, s-a supus votului proiectul de hotãrâre privind demiterea viceprimarului comunei Banca, Daniel Alexandru (PSD), proiect initiat de consilierii PND (4), ALDE (1) si PNL (2). Proiectul de hotãrâre privind demiterea viceprimarului comunei Banca a obtinut 9 voturi pentru demitere, 4 voturi împotrivã si o abtinere. Împotriva proiectului au votat si 2 consilieri locali ai PNL, Stamatin Andrei si Vîtã Marian, ultimul chiar a recunoscut în fata plenului cã a votat împotriva demiterii viceprimarului PSD (?!). Pentru demiterea viceprimarului era nevoie de 10 voturi din partea celor 14 consilieri validati, iar noul viceprimar ales era Turcanu Cristian, consilier local PNL. Am initiat acest proiect deoarece doream sã vedem cât de mult s-a pesederizat PNL în comuna Banca, iar dacã Organizatia Judeteanã a PNL nu va lua mãsuri împotriva celor care au fãcut jocurile PSD, înseamnã cã sprijinã politica PSD.”, a scris Gheorghitã Guzganu. Acesta a încercat sã inducã ideea cã doi din consilierii PNL ar fi fost de partea lui, dar l-au „trãdat”, desi ar fi avut indicatii stricte de la medicul Nelu Tãtaru, presedintele PNL Vaslui, sã voteze demiterea viceprimarului PSD. Numai cã lucrurile n-au stat chiar asa: PNL nu a trãdat, doar cã a câstigat alianta politicã PSD si ALDE, în defavoarea altei grupãri politice, PNL si PND.

Liderul PNL, Nelu Tãtaru, nebãgat în seamã de primarii sãi, care fac ce vor ei!

Jenant este cã presedintele PNL Vaslui face ce face si dã cu bãtul în baltã, nereusind nimic de când este seful liberalilor! La Bârlad, Nelu Tãtaru a vrut sã-si impunã un viceprimar PNL, iar primarul Dumitru Boros i-a dat cu „flit” si a pus-o pe Roxana Miron Feraru (PSD), din ratiuni numai de el stiute, la fel si la CL Banca, unde primarul Vasile Vânãtoru (PNL) a tras toate sforile ca viceprimarul Daniel Alexandru sã rãmânã în functie, în ciuda „indicatiilor” sefului sãu de partid de la judet. Si nu sunt singulare aceste douã cazuri de neascultare a liderului liberal de la Husi.