|

Te ingrozesti! Aceste mesaje au fost transmise la numarul de urgenta! Cand echipajul din Iasi a ajuns la locul faptei, a ramas inmarmurit! Cine ar fi putut interveni?

• Copiii suna disperati la numarul 983 pentru a cere ajutor • O echipa DGASPC se indreapta catre locatia copilului abuzat si vede cum tatal este gata sa ucida copilul cu toporul • Cate astfel de cazuri se inregistreaza lunar?

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Iasi a inregistrat in perioada decembrie 2018 – august 2019 nenumarate cazuri de abuzuri fizice, de violenta domestica, de neglijare, abuzuri sexuale, dar si cersetorie, la numarul unic de urgenta 983, destinat copiilor sau tinerilor care sunt inregistrati ca fiind sub protectia institutiei.

Echipajul desemnat sa intervina in astfel de situatii a fost chemat chiar si la ore tarzii in noapte, pentru a sari in ajutorul copiilor care au cazut in mainile unor familii nepotrivite. Practic, copiii sau tinerii care sunt adoptati sau luati in plasament pot apela oricand la numarul unic de urgenta, iar un echipaj va sosi in cel mai scurt timp posibil.

https://www.bzi.ro/te-ingrozesti-aceste-mesaje-au-fost-transmise-la-numarul-de-urgenta-cand-echipajul-din-iasi-a-ajuns-la-locul-faptei-a-ramas-inmarmurit-cine-ar-fi-putut-interveni-705115